Jogsi nélkül furikázta kétéves gyerekét, az ellenőrzéskor testvérének hazudta magát

Hamis vád miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség az ellen a 21 éves férfi ellen, aki testvére adatait diktálta be az ellene szabálysértések miatt intézkedő rendőröknek.

A vádirat szerint a vádlott – akinek nincs jogosítványa – 2019 nyarán Pécsett vezetett egy autót, melynek hátsó ülésén biztonsági gyermekülés nélkül utazott kétéves gyermeke.

A közelben szolgálatot teljesítő rendőrök észrevették ezt, ezért megállították a férfit, aki az intézkedő rendőröknek azt mondta, hogy az iratait nem tartja magánál, ráadásul sajátja helyett testvére adatait diktálta be a rendőröknek.

A járőrök az Országos Nyilvántartó adatbázisán keresztül leellenőrizték a bediktált adatokat, de feltűnt nekik, hogy az adatbázis fényképén szereplő személy nem azonos az ellenőrzés alá vont férfivel, ezért őt előállították a Pécsi Rendőrkapitányságra – áll a vádiratban.

Itt a férfi elismerte, hogy testvére adatait adta meg sajátjaként és azt is, hogy nincs jogosítványa. Mindezek alapján az intézkedő rendőrök a szabálysértési feljelentést már a vádlott ellen tették meg.

A férfi cselekménye hamis vád vétségének megállapítására alkalmas, mivel engedély nélküli vezetés szabálysértésével, valamint közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértésével hamisan vádolta meg a testvérét.

Kiemelt képünk illusztráció.