Kannabiszerdőt lepleztek le Mohács mellett

A Mohácsi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat két baranyai férfi ellen, akik otthonukban termesztettek kábítószert.

A vádirat szerint az egyik férfi egy baranyai faluban, egy kültelki tanyán termesztett kannabiszt. A tanyán termesztett összesen 70 tő növény neveléséhez szükséges magokat a vádlott még 2018-ban vásárolta az interneten.

A férfi a tanyája mellett, otthonában kábítószer termesztésére alkalmas helyiséget alakított
ki. A mellékhelyiségben, illetve a ház földszintjén nátriumlámpákat helyezett el, a szellőztetést is megoldotta. A férfi lakásán és a tanyáján 2018 szeptemberében került sor házkutatásra, mely során 70 tő kannabiszt, leszüretelt, kiszárított növényeket, és a termesztéshez szükséges berendezéseket foglaltak le.

Az ügy másik vádlottja Ausztriában vásárolt 10 kannabiszmagot, melyet ezt követően 2018 májusában kertjében elültetett. A 10 magból 8 tő eredt meg.

A férfinél szintén 2018 szeptemberében volt házkutatás, mely során a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű kábítószert foglaltak le – áll a vádiratban.

A két férfi cselekménye a termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1–5 évig terjedő
szabadságvesztés.