A Pécsi Járásbíróság elrendelte annak a két siklós férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akik a gyanú szerint majd két éven át tartottak fogva egy idős asszonyt, közben pedig felélték annak nyugdíját is.

A Pécsi Törvényszék mai közleménye számolt be arról az ügyről, amelyben három siklósi lakos közel két éven át tartott fogva egy idős nőt.

Az ügyészség vádat is emelt a büntetőügyben. A sértett még tavaly nyáron írta meg egy levélben történetét, amely idén, június 16-án a Siklósi Rendőrkapitányság birtokába került. A vádirat szerint a nyugdíjas asszony még 2018 nyarán azért érkezett Pécsre, mert egy ismerőse társat ajánlott neki. A vasútállomáson az egyik gyanúsított férfi fogadta, aki álnéven mutatkozott be neki. Onnan siklósi házába vitte az asszonyt, majd a másik két gyanúsítottal közösen, a személyi szabadságát szigorúan korlátozva fogva tartották őt.

A nyugdíjas asszonynak le kellett adnia a mobiltelefonját, és bár eleinte próbált tiltakozni ez ellen, miután az álnéven bemutatkozó gyanúsított megütötte őt, nem mert többé ellenállni. A sértett ugyan megpróbálta elhagyni a házat, azonban fogva tartói utánamentek, és visszavitték. A gyanúsítottak arra is kényszerítették az idős nőt, hogy a tulajdonában lévő ingatlant eladja, a vételárat azonban egymás között osztották szét, közben pedig a nyugdíját is felélték, annak terhére pedig elektronikai cikkeket vásároltak áruhitelre.

Hetente csak egyszer adták neki oda telefonját, mindössze pár percre, hogy nevelt lányával tarthassa a kapcsolatot. A nyomozás eddigi adatai szerint a tavaly nyáron megírt levél előtt közel két éven, 661 napon át tartották fogva a nyugdíjas asszonyt.

A Pécsi Járásbíróság ma elrendelte a három siklósi gyanúsított letartóztatást egy hónapra, aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének alapos gyanúja miatt. A döntést a bíróság azzal indokolta, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén nagy lenne esélye annak, hogy elszöknének, vagy megpróbálnák befolyásolni a tanúkat, esetleg magát a sértettet.

Az ügyészség a döntést tudomásul vette, azonban a magukat ártatlannak valló gyanúsítottak ügyvédei fellebbeztek ellene, így az még nem végleges.