Két helyszínen csaptak le kábítószer miatt a rendőrök

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2018. december 17-én egy összehangolt akció keretében két helyszínen, egy pécsi és egy pogányi ingatlanban tartottak kutatást, amely során összesen bruttó 186 gramm kábítószergyanús növényi származékot, bruttó 1127 gramm kábítószergyanús fehér pasztát, valamint bruttó 3 gramm kábítószergyanús tablettát találtak, és foglaltak le.

Frissítve 12.20. 10.30

A Pécsi Járásbíróság 2018. december 19-én – két külön eljárás során – két pécsi férfi letartóztatását rendelte el egy hónapra tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette alapos gyanúja miatt.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmények egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

Mindkét gyanúsított vonatkozásában alapos a gyanú arra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék az esetleg még le nem foglalt tárgyi bizonyítási eszközök, elektronikus adatok megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Míg egyikük vonatkozásában – akivel szemben egy másik, jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetése miatt bírósági eljárás is van folyamatban – szökéstől és elrejtőzéstől is tartani kell.

A gyanúsítottak egyike tekintetében a bíróság végzése véglegessé vált, míg a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az ő vonatkozásában a Pécsi Törvényszék dönt véglegesen.

 

A rendőrök december 17-én a pécsi lakásban egy 33 éves, míg a pogányi ingatlanban egy 32 éves férfit fogtak el, majd előállították, és kihallgatták őket gyanúsítottként. A bűncselekmény elkövetését mindketten beismerték.

Ellenük – őrizetbe vételük mellett – kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság december 19-én elrendelt.

December 18-án további három férfit és egy nőt fogtak el a rendőrök Pécsett. A náluk megtartott kutatás, valamint gépkocsijuk és ruházatuk átvizsgálása során összesen bruttó 172 gramm kábítószergyanús fehér port és pasztát, 16 darab kábítószergyanús tablettát, valamint bruttó 2,4 gramm kábítószer gyanúját keltő növényi származékot foglaltak le. A rendőrök a három férfit és a nőt elfogták, majd előállították, és őket is gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy 31 éves rózsafai férfi ellen kábítószer-kereskedelem vétség, egy 44 éves pécsi és egy 22 éves tolnai férfi, továbbá egy 26 éves pécsi nő ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Hirdetés