Fotókon a teljesen leégett pécsi lakatlan ház

Kigyulladt egy családi ház Pécsett, a Dankó Pista utcában. A tűzoltókat szerda hajnalban riasztották a káresethez – írja a katasztrófavédelem.

Nem kellett sokat várni az újabb tűzesetre Pécsen, ugyanis a napokban egy pécsi pizzéria égett ki, szerda hajnalban pedig egy mintegy hatvan négyzetméteres családi ház konyhájában keletkezett tűz.

Először a konyhában található berendezési tárgyak, eszközök és a szemét kapott lángra, majd a tűz átterjedt a családi ház többi helyiségére, ezt követően a kéményen keresztül a padlásra és a tetőszerkezetre is.

A tűzoltók munkáját nagymértékben nehezítette, hogy az ingatlan minden helyiségében mintegy másfél méter magasan állt a szemét és a lom. A tüzet a város hivatásos tűzoltói több mint egy órás munkát követően fékezték meg. A nagy füstképződés miatt azonban csak órákkal később kezdődhetett meg a tűzvizsgálati helyszíni szemle. A ház lakatlan volt, ezért felmerült a bűncselekmény gyanúja. A tűzoltás és az utómunkálatok közel tíz órán keresztül zajlottak, ezért a tűzoltók reggeli váltása is a helyszínen történt meg.

Fotók: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság