Kilenc időst fosztott ki a hatfős banda

2018 októbere és 2019 augusztusa között több időskorút is kifosztott egy hat főből álló banda. A Pécsi Járási Ügyészség most vádat emelt ellenük.

hirdetés

A vádirat szerint az elkövetők módszere az volt, hogy különböző indokokra hivatkozva ketten bementek az idős, egyedül élő sértetthez, akinek figyelmét elterelték, miközben harmadik társuk a lakásba besurranva értékeket tulajdonított el.

A vádlottak rendszerint arra hivatkoztak, hogy a közelben lévő eladó vagy kiadó lakás tulajdonosát szeretnék megvárni, illetve viharkárokat kívánják felmérni vagy egyszerűen csak egy pohár vizet kértek.

Így a vádlottak kilenc időskorú sértettől tulajdonítottak el ékszereket, illetve készpénzt, több, mint négymillió forint kárt okoztak.

Mivel a bandatagok az értékeket olyan személyektől tulajdonították el, akik idős koruk miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására csak korlátozottan voltak képesek, a cselekmény nem lopásnak, hanem kifosztásnak minősül, így a törvény 1 – 5 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását írja elő.

hirdetés
Hirdetés