Kútba esett kutyust mentettek a megyei tűzoltók

Január első hétvégéjén is volt dolga bőven a megyei katasztrófavédőknek: az elmúlt napokban huszonegy bejelentés érkezett hozzájuk, két tűzesetet számoltak fel, tizenkét műszaki mentés hajtottak végre, míg hat jelzés tévesnek minősült, egy esethez pedig nem kellett kivonulniuk. Két pórul járt állaton, egy kutyán és egy macskán is segíteniük kellett, a cikkből kiderül, mi lett a sorsuk.

hirdetés
Uránia Mozi

Rögtön január elsején egy kölkedi családi házhoz vonultak a tűzoltók, ugyanis az udvaron álló, 12 méter mély kútba esett egy kutya. Mivel a kutyus közvetlen életveszélyben volt, a mohácsi egység halászcsizmában, mentőkötelek segítségével leengedett a kútba egy tűzoltót. Ő a kút alján egy heveder segítségével rögzítette a kutyát, majd az egység tagjai felhúzták az állatot és egy pokróccal jól betakarták, hogy ne fázzon meg.

Szerencsére az eb az esés és a mentés közben nem sérült meg.

Január harmadikán pedig Drávacsepelyen hívták segíteni a megyei tűzoltókat: egy családi ház udvarában lévő, hét méter mély betonozott – állatok itatására szolgáló – kútba egy macska esett bele. Sajnos itt elmaradt a happy end: az egység már csak az elpusztult cicát tudta kiemelni.