Letartóztatták a kiskorúaknak drogot áruló baranyai srácot

Forrásaink szerint egy mohácsi iskola tanulója volt az elsőrendű gyanúsított, aki az intézmény közelében marihuánát kínált eladásra két volt osztálytársának, továbbá 2019 szilveszterét megelőzően egy szintén baranyai kistelepülésen marihuánát és ecstasy tablettát adott el egy fiatalkorú helyi lakosnak.

A Pécsi Járásbíróság január 20-án egy hónapra elrendelte négy gyanúsított letartóztatását kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Közleményük szerint az elsőrendű gyanúsított az eladásra kínált és általa is fogyasztott kábítószert – többek között – a fiatalkorú másodrendű gyanúsítottól szerezte be, aki pedig édesanyjától, a harmadrendű gyanúsítottól, és annak élettársától, a negyedrendű gyanúsítottól kapta a kábítószert értékesítési céllal.

Az ügyész, az elsőrendű gyanúsított, a másodrendű gyanúsított és védője tudomásul vették a letartóztatási végzést, a harmadrendű gyanúsított és védője, illetve a negyedrendű terhelt fellebbezést jelentettek be a döntés ellen. Az első- és negyedrendű gyanúsítottak védői az ülésen nem voltak jelen. Mindezekre tekintettel a bíróság végzése csak a másodrendű terhelttel szemben végleges.

Kiemelt képünk illusztráció.