Megverte és meglopta barátnőjét egy pécsi férfi

A Pécsi Járásbíróság április 11-én egy hónapra elrendelte Sz. K. gyanúsított letartóztatását kifosztás bűntette és egyéb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2018. november 9-én 9 óra körül volt élettársa pécsi lakásában egy veszekedést követően a konyhaajtó üvegét betörte, volt élettársát bántalmazta, több alkalommal pofon ütötte és egy alkalommal ököllel is megütötte, majd miután a nő kimenekült a lakásból, ellopta a pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel, iratokkal és bankkártyával együtt.

A nő – aki a bántalmazás következtében diónagyságú, 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett el – a lakása mellett egy nagyméretű szemetesben a pénztárcáját és a többi iratát is megtalálta.

Továbbá a gyanúsított 2018. október 21-e és 2019. február 9-e között 50 ezer forintot nem meghaladó értékű lopásokat követett el oly módon, hogy nyitott állapotban hagyott kocsikból egy alkalommal notebookot, illetve több alkalommal pénztárcákat vett ki a bennük lévő iratokkal és bankkártyával együtt, valamint boltokból élelmiszereket és dezodorokat tulajdonított el. Egy alkalommal a lopás útján megszerzett bankkártyával egy bankautomatából három részletben összesen 10 ezer forint készpénzt is felvett.

A gyanúsított a bűncselekményekkel mindösszesen 204.579 kárt okozott.

Sz. K. mindezek alapján megalapozottan gyanúsítható 1 rendbeli kifosztás bűntettével, 1 rendbeli könnyű testi sértés vétségével, 1 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével és 7 rendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségével, melyből 1 rendbeli kísérlet.

A fenti cselekményeket a gyanúsított – aki különös és többszörös visszaeső, korábban már 10 alkalommal volt büntetve – az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A bűnismétlés megakadályozása érdekében a bíróság szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel gyanúsítotti kihallgatását követően újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, illetve megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt is elkövetne, figyelemmel arra, hogy munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik.

A végzés ellen a gyanúsított és védője a szabadlábra helyezés érdekében fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Hirdetés