Milliós alkatrészt lopott három férfi, a kamurendszám buktatta le őket

Közúti ellenőrzés során bukott le három férfi, gépkocsijukon átszerelték a rendszámot. Az autóban egy nagyértékű, lopásból származó munkagépalkatrészt is találtak a rendőrök – olvasható a Police.hu-n.

hirdetés

A rendőrök egy személygépkocsit, valamint annak három utasát ellenőrizték május 17-én késő este a 6-os főúton, Pécs belterületén.

Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy az autóra egy másik gépkocsihoz tartozó rendszámot szereltek fel.

A jármű átvizsgálása során a csomagtartóban egy hidraulikus törőfejet is találtak a rendőrök, amit lefoglaltak, mert kiderült, hogy a milliós értékű munkagépalkatrészt Pécsett, egy belvárosi építkezésről loptak el.

A rendőrök a bűncselekményekkel gyanúsítható 17 éves kaposvári fiatalembert, valamint társait – egy 36 éves és egy 31 éves szigetvári férfit – előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták őket.

Ellenük – őrizetbe vételük mellett – lopás, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és kezdeményezték mindhárom férfi letartóztatását.