Halálos baleset lett a vége a gyorshajtásnak és a figyelmetlen kanyarodásnak

A Pécsi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik közül az egyik nem adott elsőbbséget kikanyarodása során, a másik pedig 90 km/h-val jött. A balesetben a kanyarodó autó egyik utasa életét veszítette.

hirdetés

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség az ügyben. A 75 éves sofőr, három utasával autózott Pécs belterületén tavaly novemberben. Az idős férfi egy mellékutcából hajtott ki, amikor nem vette észre, így nem adott elsőbbséget a másik vádlottnak. Ő a megengedettnél nagyobb, 85-90 km/órás sebességgel közlekedett. A két autó összeütközött, és az idős férfi által vezetett gépkocsi a szomszédos ház kerítését áttörve az udvarba csapódott.

A baleset során a kikanyarodó gépkocsiban ülők közül az egyik személy a helyszínen meghalt, míg a másik két utas 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A balesetet az okozta, hogy az idős férfi nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő gépjármű részére, a másik autó sofőrje pedig az adott útszakaszon megengedett 60 km/óra sebességet meghaladó sebességgel közlekedett. Amennyiben a gyorshajtó vádlott a megengedett sebességgel haladt volna, úgy a baleset elkerülhető lett volna. Az elkövetők cselekménye halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének a megállapítására alkalmas.

hirdetés

Hirdetés