Mobilt loptak egy nyitott autóból Pécsen

Mobiltelefont loptak el egy gépkocsiból Pécsett, a rendőrök a tolvajokat és az orgazdát is elfogták – írja a Police.hu.

Egy férfi tett feljelentést 2020. február 4-én este arról, hogy Pécsett, a Boltív közben leállított, nyitott állapotban lévő autójából elvitték a mobiltelefonját.

A rendőrök pár órán belül beazonosították, majd elfogták a lopással gyanúsítható 35 éves, valamint 25 éves pécsi férfiakat. Előállították őket a rendőrkapitányságra, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki.

A 35 éves férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és a nyomozóknak azt is elmondta, hogy az autóból ő vette ki a telefont, amit ezután társának adott. Ellenük lopás elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki február 5-én azt a 34 éves férfit is, aki a 25 éves férfitól annak ellenére vásárolta meg a telefont, hogy tudta, az bűncselekményből származik. Az otthonában megtartott kutatás során megtalálták, majd lefoglalták az ellopott mobilt, valamint kábítószergyanús anyagokat is találtak nála, amiket szintén lefoglaltak.

Amikor a járőrök bekopogtak a lakásajtón, a férfi a kábítószergyanús anyag egy részét megkísérelte lehúzni a vécén, azonban a rendőrök ebben megakadályozták. Ellene orgazdaság és kábítószer birtoklása miatt indult nyomozás.

A telefont az egyenruhások visszaadták a tulajdonosnak.