Pénztárcákra és aranyra ment a trükkös tolvaj, de nem ússza meg

A Szigetvári Járásbíróság július 2-án kihirdetett ítéletével Sz. R.-né vádlottat bűnösnek mondta ki három rendbeli kifosztás és egy rendbeli lopás bűntettében, valamint egy rendbeli közokirattal visszaélés vétségében. Ezért a vádlottat 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott a büntetés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság kötelezte őt a kártérítésre, és az eljárás során felmerült ötezer forint bűnügyi költség megfizetésére – olvasható a vádiratban.

hirdetés

A vádirat szerint a büntetett előéletű nő 2017. november 25-én, a délelőtti órákban egy szigetvári áruházban segített egy idős nőnek a vásárolt karton tejet bevásárló táskájába tenni. A nő rögtön észrevette, hogy az idős hölgy ott tartja a tárcáját, elhatározta hát, hogy megszerzi. Először felajánlotta az idősnek, hogy segít neki, egy darabig közösen sétálva húzta a kocsiját, majd figyelmetlenségét kihasználva elemelte pénztárcáját, a benne lévő 55 ezer forinttal, és elköszönt tőle.

A trükkös nő a pénzt persze elköltötte, a tárcát pedig elégette.

2018. február 13-án a vádlott szintén egy idős nőt keresett fel a lakásán, akinek azt adta elő, hogy a családsegítőtől jött és olyan idős embereket keres, akikhez ki tudna járni segíteni. A nő ekkor ajánlott neki egy másik idős hölgyet is, akinek ugyanazt lódította. Végül ő beengedte a vádlottat, aki figyelmét elterelve lopta el pénztárcáját, az abból kieső 37 ezer forint papírpénzt, és távozott a házból.

Pár nap múlva, február 26-án pedig dél körül egy szigetvári áruházhoz ment a vádlott, ahol találkozott ismét egy idős nővel, akitől megkérdezte, hogy segíthet-e vinni a bevásárló táskáját, amibe ő beleegyezett. Ugyanaz történt, mint az első esetnél, a trükkös tolvaj elvette a hölgy pénztárcáját, a benne lévő 25 ezer forint készpénzzel és személyes okmányaival együtt – áll a vádiratban.

És még mindig nincs vége: a vádlott ápolóként dolgozott egy szociális intézetben, ahol a sértett nő takarító volt. 2019. március 24-én reggel dolgozni indult a takarítónő, táskáját betette a dolgozóknak fenntartott öltöző szekrényébe, mely lakattal zárt. A szekrényajtóra a neve is ki volt írva. A tolvaj azonban egy falra akasztott kulccsal kinyitotta a nő szekrényét és onnan elvitte aranyékszereit 84.500 forint értékben, majd zálogházba adta el őket.

A takarítónő hamar észrevette az aranyak eltűnését, ekkor feljelentést tett.

A nyomozás során az ékszereket megtalálták, így a kár megtérült.

A vádirat szerint a bíróság a fenti bűncselekmények elkövetése miatt halmazati büntetést szabott ki.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős – zárul a vádirat.

Hirdetés