Pityókásan ült a volán mögé az idős férfi, a jogsija sem volt érvényes

Nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, és az ittasság gyanúja is felmerült az intézkedéskor egy 66 éves pellérdi járművezetővel szemben Pécsett – írja a Police.hu.

Egy 66 éves gépkocsivezetőt igazoltattak a rendőrök április 7-én délelőtt Pécsett, az Arányosi úton. A férfinál pozitív eredményt mutatott az alkoholszonda, ezért a rendőrök előállították további mintavételre, amely alátámasztotta az alkoholfogyasztást.

Az intézkedéskor kiderült az is, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel.

A járművezető ellen járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, amelyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. Az ittas járművezető nemcsak saját magát, hanem esetleges utasait és a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti!

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés