Rágyújtotta volna volt szerelmére a konyhát, csak nem sikerült használni az öngyújtót

A Pécsi Járásbíróság január 3-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra emberölés bűntett kísérletének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított korábban alkalmi munkákat végzett egy lakóhelyén lévő házban, ahová 2017-ben be is költözött, mert a házban lakó nővel érzelmi kapcsolat alakult ki köztük. Azonban a kapcsolat 2019 nyarán megszakadt. Ezt követően a gyanúsított rendszeresen visszatért, hátha helyre tudják állítani a kapcsolatukat, de a nő ezt visszautasította.

A vádirat szerint 2019. december 31-én késő este a gyanúsított ittasan megjelent a lakásban, hogy a nőt elhívja onnan, azonban ismét elutasító választ kapott. A férfi ezt követően fenyegetőzni kezdett, majd a nő és férje közösen szólították fel távozásra. A gyanúsított ekkor felemelt egy 20 literes benzineskannát, és körbelocsolta a benzint a konyhában, melyből a nő ruhájára is került. A férfi a nála lévő öngyújtóval meg akarta gyújtani a benzint, azonban az öngyújtót nem sikerült használnia. A nő és férje ekkor becsukták előtte a konyhaajtót, de tovább fenyegetőzött az ablakok betörésével, végül elment a helyszínről.

A gyanúsított büntetett előéletű, bejelentett lakcíme nem valós, alkalmi munkákból tartja el magát. Alaposan feltehető, hogy ha szabadlábon hagyják, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve a már megkezdett bűncselekményt megvalósítaná – áll a vádiratban.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be, míg a kirendelt védőnek – aki az ülésen nem vett részt – három napja van a fellebbezés bejelentésére, így a végzés nem végleges.