Hamis Versace-szőnyegeket árulhatott

Mindössze 52 ezer forintot kereshetett néhány szőnyegen az a férfi, aki összesen 30 millió forintot érő hamis Gianni Versace szőnyegekkel kereskedett a pécsi vásárban – állítja a vádiratban az ügyészség. Bírósági tárgyalásán nem tett vallomást, de ártatlannak tartotta magát. 

A vádiratban foglaltak szerint a hamisított szőnyegek Törökországban készültek, de a pécsi férfi Budapesten, a józsefvárosi piacon egy töröktől vette meg azokat. A tizenhat Versace-védjeggyel ellátott szőnyeg megtévesztően eredetinek tűnt, a hamisítványokat a pécsi vásárban árulta, de azonnal lebukott és elkobozták a szőnyegeit.

A bíróság elé citált vádlott a szőnyegeket 500 és 13.000 forint közötti áron adta el, összesen 52 ezer forintot kereshetett. A szakértő szerint azonban ha eredetiek lettek volna, akkor több mint 30 milliót zsebelhetett volna be, egy ilyen termék ára ugyanis 10-20 ezer euró között mozog mérettől függően. A Pécsi Járásbíróságon zajlott tárgyaláson a vádlott a Gianni Versace S.p.A.-nak 3 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A férfi nem tett vallomást, de ártatlannak tartotta magát.

Egyébként, az interneten, köztük két magyar adás-vételi oldalon bárki hozzájuthat 10-20 ezer forintos áron ilyen szőnyegekhez, de ennyi pénzért valószínűleg egyik sem eredeti.

hirdetés

Hirdetés