A Biokomnál is vezért cserél az önkormányzat

Kiss Tibor

Cégvezető és ügyvezető személyének megválasztásáról dönt a pécsi közgyűlés a Biokomot illetően december 10-én, mely azt jelenti, hogy amennyiben rábólint a közgyűlés, a város elköszön a városi céget 1994 óta vezető Kiss Tibortól. Emellett a PSN Zrt. és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezetőjéről is vitázik majd a grémium – írja a Pécsi Stop.

Mindezt az önkormányzat honlapjára felkerült közgyűlési meghívóban fedezte fel a hírportál. A dokumentum szerint a Biokom személyügyi kérdését első napirendi pontként tárgyalják zárt ülésen, ezért nincs róla előterjesztés, így azt sem tudni hivatalosan, hogy kit szeretnének a helyére.

Kiss Tibor

Ugyanígy zárt ülésen dönt a közgyűlés a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának személyéről is. Mint ismert, a városi céget korábban Vári Attila vitte, aki, miután beült a közgyűlésbe, összeférhetetlenség miatt november közepén lemondott a posztról.

Ehhez kapcsolódóan volt is némi csörte közte és Péterffy Attila között: a Fidesz volt polgármesterjelöltje arról panaszkodott, hogy mivel a városvezetés még nem jelölte ki az utódját, jelenleg nincs vezérigazgató a cégnél, ez pedig több folyamatban lévő ügyet, a tao-támogatás helyzetét befolyásolja negatívan. Péterffy válaszul figyelmeztette Várit, hogy december 15-ig tart munkajogviszonya, így köteles ellátni a munkaköri feladatait.

A december 10-i ülésen megválasztják a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját is. Itt már októberben felmondott Merza Péter, aki a PTE Közgazdaságtudományi Karán kezdett dolgozni, tanít.

A ZSÖK-nél és a városi médiacégnél is váltás volt

Az előző közgyűlésen rendkívüli, zárt ülésen döntöttek a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Zrt.-t vezető Vincze Balázs menesztéséről. Az indoklás szerint azért kellett mennie, mert a ZSÖK Nkft. átvilágítása során kiderült, hogy a cég ügyvezetőjeként úgy kötött egy bruttó 209,6 milliós szerződést, hogy ahhoz nem kérte a pécsi közgyűlés előzetes hozzájárulását, holott az önkormányzat közleménye szerint kellett volna.

Vincze menesztése kapcsán a Népszavának azt mondta, joga volt aláírni a visszahívására indokot adó szerződést, így a közgyűlés döntését megtámadja a bíróságon. A ZSÖK élére a cég ügyvezető-helyettese, Rózsa Zoltán került, megbízatása hat hónapra szól.

A novemberi ülés döntése értelmében fejcsere történt a Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-nél is, ott Bleszity Péter váltotta Katreiner Zoltánt, szintén házon belül oldva meg a személyügyi kérdést.

Hirdetés