Az ünnepi alkalom ne legyen nyűg!

Vannak, akik kínszenvedésnek élnek meg egy esküvőt, diplomaosztót, jubileumot, céges ünnepi alkalmat vagy színházlátogatást, vagyis minden olyan kiemelt eseményt, ahol öltönybe kell bújni.

Ennek többféle oka is lehet, ha például te egy sportos stílusú férfi vagy, akkor lehet, hogy az öltöny felvétele miatt feszengsz, de még valószínűbb, hogy ez azért van, mert az öltönyeid nem megfelelőek! Pedig jól kinézni öltönyben is lehet, sőt, akár azt is mondhatjuk, öltönyben lehet csak igazán! Elmondjuk, hogyan!

Az üzletek öltönykínálata

Egy öltönyvásárlás a rémálmok netovábbja lehet abban az esetben, ha ritkán viseled ezt a ruhadarabot. Hogy ezt a tortúrát megspórold, érdemesebb inkább azonnal a szabó felé venned az utadat, hiszen a The Suit Company stúdióvezetője elmondta, hogy az öltöny készítés nem minden esetben hosszadalmas művelet, mivel kész öltönyök között is lehet válogatni.

Ha egy ruhaüzletben kezded az öltönyvásárlást, akkor nem lesz könnyű dolgod. Egyedül kell bolyonganod a kínálat között, a különböző szabásvonalak közül pedig nem fogod tudni, hogy melyik az előnyös a számodra, és melyik a felejtős.

Mi történik a szabónál?

A szabó azonnal látja az alakodat, az előnyeidet és a hátrányaidat ezért egyetlen szempillantás alatt el tudja dönteni, hogy mit ajánljon a számodra. A színek tekintetében sem kell aggódnod, mivel addig próbálgathatsz, amíg azt nem mondod: ez lesz az igazi!

A stílustanácsadás a szabó kisujjában van, ezért biztosan úgy fogsz tőle kisétálni, hogy elfelejtheted azt a régi beidegződést, miszerint az öltöny egy kényelmetlen és kerülnivaló ruhadarab.

Milyen öltönyök vannak?

A szabóságban lehetőséged van egyedi öltöny, vagyis a bespoke elkészítésére. Ebben az esetben ki kell választanod az anyagot a magas minőségű szövetek közül, megtörténik a méretvétel, megbeszélitek a ruha stílusát, majd egy rád illő szabásminta készül.

Ezután egy köztes próbára kell menned, ahol még lehet módosítani a méreten, majd a következő alkalommal már átveheted a kiváló minőségű, kézzel készült egyedi öltönyödet, amiből egyetlen másik sincs a világon.

A semi-bespoke öltöny is hasonló, annyi eltéréssel, hogy itt a gépi varrás is megengedett, ezért ennek az elkészülési ideje is rövidebb. A harmadik lehetőség pedig a kész öltöny vásárlása, amikor a már elkészült ruhák között tudsz válogatni.

A kész öltöny is tekinthető egyedinek

Természetesen a szabónál vásárolt kész öltöny is egyénre szabható, és ezt meg is teszik. A lehetőségekhez képest tehát itt is történik egy átalakítás, ezáltal pedig ezek az öltönyök is nagyon kényelmesek lesznek.

Nyújtott, rövidített fazonok, normál, fit és slim fit modellek teljes sortimentjéből válogathatsz. Remek megoldás ez akkor, ha szorít a határidő, sürgősen van szükséged a ruhára és nincs időd heteket várni.

Ha prémium minőségű anyagokból szeretnél méretre igazított kész öltönyt vásárolni, amiben biztosan jól fogod magadat érezni, akkor ne kezdj az üzletekben keresgélni, hanem menj egyenesen a méretes szabóságba, ahol számtalan modell között válogathatsz.

(x)

Hirdetés