Egy pécsi panelbe vitték az édességet

Gyanús lett a NAV dolgozóinak, hogy több tonnányi édességet “vártak” külföldről egy pécsi panel hetedik emeletére – írja az Index.hu.

A NAV munkatársai az ekáer rendszeren keresztül szúrták ki a határon belépő fuvart. A pénzügyőrök azonnal ugrottak: még út közben leállították az autót, feltettek rá egy hatósági zárat, hogy a kollégáik a pécsi helyszínen ellenőrizni tudják, ha a sofőr megérkezik az áruval a célállomásra. Nem érkezett meg. A rendszeren keresztül élőben követni tudták, ahogyan a közúti ellenőrzés után a jármű irányt változtat, és megindul a határ felé, hogy elhagyja az országot – írja a lap.

Az alábbi történet is azt bizonyítja az ekáer már most elég látványos eredményeket hoz. Bár kétségtelenül jelent adminisztrációs tehernövekedést a fuvarok bejelentése, az, hogy árut jelen időben követni tudják, olyan eszköz a hivatal kezében, amellyel a tisztességes piaci szereplők jól járnak – magyarázza az Indexnek Sinkáné Csendes Ágnes, a NAV adószakmai szakfőigazgatója. Az ekáer bevezetése miatti tisztulásról  néhány hónap múlva már lehet becslést mondani – tette hozzá.