Elmarad a PMFC Öregfiúk meccs, 750 ezer forintot kértek az öltözőért

Harmadik alkalommal rendezi meg szombaton a Vasasi Szent Borbála Egyesület a Retró Bányásznapot, amelynek idén egyik elemeként a PMFC Öregfiúk mérkőzést játszott volna a helyiek öregfiúk csapatával. Ez azonban elmarad, mivel a helyi sportegyesület – politikai rendezvénynek minősítve a mérkőzést – 750 ezer forint bérleti díjat kért az öltözőért – írja a Pécsi Újság.

Elmarad a PMFC Öregfiúk hírverő mérkőzése a Vasasi Szent Borbála Egyesület Retró Bányásznapján. Erről a szervezők levélben értesítették a PMFC Öregfiúk Egyesületet.

Azt írták:

„Ezúton értesítem Önöket, hogy a Vasasi Szent Borbála Egyesületet a Retró bányásznapi labdarúgó-mérkőzés kapcsán olyan politikai támadások érték, – kampányrendezvénynek titulálták, 3 órára 750 ezer forintos bérleti díjat követelve az öltözőért- mely feltételek mellett nem tudjuk vállalni az esemény lebonyolítását. Szíves elnézésüket kérjük, nagyon sajnáljuk a történteket.”

A Szent Borbála Egyesületnél a lap érdeklődésére elmondták, a Vasasi Bányász SE követelte az irreálisan magas bérleti díjat az egyébként siralmas állapotú öltözőért.

Hozzátették, a méteresnél magasabb gazzal benőtt pályát közmunkások segítségével rendbe tették, a pálya korlátját – saját forrásaikat használva – lefestették, s a játéktér melletti részt is alkalmassá tették a mérkőzés megrendezésére.

A levélben említett politikai okokról szólva úgy fogalmaztak, a focimeccs szervezésével megbízott vezetőségi taguknak azt mondta a Bányász Torna Club elnöke: mivel politikai rendezvény, ezért vagy a Szent Borbála Egyesület vagy a város vezetése fizesse ki a 750 ezer forintot.

A meccsen a kezdőrúgást Vári Attila – a PSN Zrt. elnökeként – végezte volna el, a teljes bányásznapi rendezvény fővédnöke Hoppál Péter országgyűlési képviselő – akárcsak azt ezt megelőző alkalmakkor.

Hirdetés