Bár az idő még hideg, fagyos, és valószínűleg eszünkbe sem jut a fürdőruhára és a finom koktélokra gondolni. Azonban érdemes már időben felkészülni a nyári hónapokra, főleg akkor, ha otthonunkba szeretnénk vinni az igazi medencés buli élményét!

Hogyan és mikor érdemes belevágni a medence létesítésébe?

Amikor berobban a kellemes meleg idő, és kedvet kapunk egy kis pancsoláshoz, akkor biztosra vehetjük, hogy már elkéstünk azzal, hogy saját otthonunkban élvezhessük a medence minden előnyét. 

Érdemes kicsit korábban gondolkodni, és már a februári, márciusi hónapokban megtervezni és utánajárni a lehetőségeknek, hogy hogyan is lehet saját wellnessünk az otthonunkban.

A medence létesítése több olyan fázisból tevődik össze, amit érdemes előre átgondolni. Ehhez pedig célszerű szakemberek segítségét is igénybe venni. Az e-kert.hu kerti medencéi között minden szükséges információ és eszköz megtalálható, a szakemberek pedig segítenek abban, hogy a lehető legkorszerűbb technológiával alakítsuk ki a medencét.

Hogyan zajlik az alapozás?

Fontos, hogy a létesítés során megfelelő alapozást biztosítsunk. Amennyiben nem az épített medence mellett döntünk, akkor egy gerendavázas medence alá is érdemes megfelelő teherbírású, lehetőség szerint sima felületű, vízszintes területet kialakítani. 

Ennek kivitelezésére több megoldás is lehetséges, de a legköltséghatékonyabb az, ha két réteget alakítunk ki: egy 10 cm vastagságú döngölt sóderágyat, amire a későbbiekben rákerül egy szintén 10 cm vastagságú, vasalt betonlemez-felület is.

A felszín feletti gerendavázas medencéknek rendelkezésre állnak az alaprajzai, ezekhez kapcsolódóan pedig alapozási rajzokat is biztosít a gyártó. Amennyiben ezeknek a rajzoknak az értelmezése problémát jelent, kérjük szakember segítségét! Hiszen az alapozás az első lépés ahhoz, hogy egy biztonságos és hosszú távon működő medencét alakítsunk ki.

Válasszunk egy számunkra ideális medencetípust!

Többféle típusú medencét különböztethetünk meg. Ezek alapvetően szerkezetükben különböznek, lehetnek előregyártott elemekből álló medencék, valamint vasbeton medencékkel is találkozhatunk. 

A szerkezeti különbségeken túl a víz forgatásának technológiája szerint megkülönböztetünk süllyesztett és feszített víztükrű medencéket is. Aszerint pedig, hogy hol helyezzük el ezeket, beltéri, valamint kültéri medencékről beszélhetünk.

Ahhoz, hogy a házi strandolás lehetősége elérhető közelségbe kerüljön, érdemes átgondolni, hogy milyen kialakítással szeretnénk megvalósítani az otthoni kényelem újabb elemét. Hiszen egy olyan hosszú távú beruházásról van szó, melyet sokáig használhat a család, ezért érdemes figyelembe vennünk azokat a szempontokat, amik a használatot befolyásolhatják. 

Kezdjük el időben a medence létesítésének előkészítését, hogy nyáron már élvezhessük annak előnyeit!

(x)