Mellár 100 éves pécsi sportklubot aláz

Visszautasította a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) közössége Mellár Tamás MSZP-P-s országgyűlési képviselő azon kijelentését, amely szerint „pénzelosztó helyként” működött volna bármikor is az egyesület.

hirdetés
Uránia Mozi

Az elnökség szombati közleménye szerint a PVSK közössége mély megdöbbenéssel értesült a kijelentésről, amelyet felelőtlennek és sértőnek neveznek.

A PVSK elnöksége felszólította Mellár Tamást arra, hogy „rosszhiszeműen sugalmazó nyilatkozatát” 72 órán belül vonja vissza, vagy ha a kijelentését megalapozottnak tartja, tegye meg a szükséges jogi lépéseket.

A közlemény szerint a klubelnökség nyugodt szívvel áll minden vizsgálat elé.

Megértjük és elfogadjuk, hogy kampányidőszak van, de tisztelettel kérjük a képviselő urat, hogy a jövőben tartózkodjon attól, hogy politikai számításból a civil szféra képviselőit zaklatja és eszközként használja – zárul a közlemény.

Az ügy előzménye, hogy Mellár Tamást, mint a Mindenki Pécsért Egyesület vezetőjét a Klubrádió április 26-i adásában arról kérdezték, miért nem támogatja a több ellenzéki párt által megnevezett pécsi polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát. A sajtóban a „Fidesz B tervének” is tartott jelöltről Mellár Tamás elmondta: nem hozna lényeges változást Pécs életébe, és most is a főváros egyik legnagyobb cégének műszaki igazgatója.

Hozzátette: Péterffy Attila pár hónappal ezelőtt mondott le a PVSK elnökségi tagságáról, „amiről itt a helyiek mindannyian tudják…, ilyen sportegyesületek azok mindig ilyen pénzelosztó helyek”.