Nevetve mesélt a gyilkolásról

Sepsiszentgyörgyön egy 16 éves fiú szétverte 21 éves barátja fejét, ivott a véréből, majd nyakát is elvágta, állkapocs-csontját nyelvestől, arcbőröstől levágta, hazavitte, és evett belőle – írja a Székely Hírmondó

A gyilkossággal vádolt személy elmondta, hogy 7 éves kora óta napi rendszerességgel drogozik ragasztóval. A gyilkosság napján sem történt másképp: 21 éves barátjával 5 liter vodkát és 10 liter sört vásároltak, majd ragasztógőzt is szívtak.

A vallomás szerint a két fiatal vitatkozni kezdett, majd a 16 éves vádlott ráült áldozatára és egy kővel szétverte a fejét. Ezután egy üvegdarabbal elvágta az áldozat torkát, ivott a véréből és nyelvestől, arcával együtt kivágta az állkapocs-csontját. Ezeket hazavitte és megmutatta testvérének, majd evett belőle. Ezt az apjuknak is elmesélték, aki nevetett az egészen, lefeküdt, és másnap munkába ment.

A 16 éves gyanúsított a kihallgatásán folyton nevetett és részletesen bevallott mindent, valamint azt hangoztatta, hogy ezek után is bármikor gyilkolna, sőt az egyenruhásokat is megfenyegette, hogy elveszi a fegyverüket és lelövi őket.

A fiút pénteken előzetesen letartóztatták egy hónapra, és hamarosan pszichiátriai vizsgálatnak is alávetik.

Hirdetés