Pécsi pap űzi az ördögöt

A Vatikán néhány napja ismerte el hivatalosan is az ördögűzők társaságának működését, és az is kiderült, hogy a csoportnak világszerte 30 országban 250 katolikus pap a tagja. Köztük egy pécsi is – írja a Blikk

A gonosz kiűzése komoly tudást igényel, amit csak Rómában sajátíthatnak el az egyházfiak.  Az ördögűzés célja az ilyen megszállottságtól való megszabadítás – tudta meg a lap a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztályától. Ördögűzést csakis a helyileg illetékes püspök által megbízott pap végezhet, ördögűző pedig csakis az lehet, aki jámbor, tudós, józan és kifogástalan életű.

A Blikk szerint Magyarországon dr. Gál Péter plébánosnak van jogosultsága a szertatás elvégzésére.

Gál Péter a Magyar Nemzetnek azt mondta,  nem úgy kell elképzelni, hogy valakiben benne lakik a gonosz, inkább odatapad hozzá, a testéhez, az életéhez, megszállottság esetén hosszabb-rövidebb időre blokkolhatja a tudatát, cselekvéseit. A kábítószereseknél is jöhet-mehet a lappangó, megkötöző „vendég”; amelyiküknél az atya tapasztalta a gonosz lélek jelenlétét, nagyon nehezen vagy nem történt szabadulás, hiszen ilyenkor komplex gyógyítási folyamatra van szükség – nyilatkozott a lapnak a pécsi pap.

hirdetés