Sorban dőltek meg a rekordok a magyar Black Friday-en

Már a kora reggeli órákban is hatalmas volt az érdeklődés a Fekete Péntekre meghirdetett kedvezményekre. Reggel 7 óra 11 perckor indult el az eMAG Black Friday akciója, ami az első két órában közel 625 ezer látogatót vonzott. A leggyorsabban a notebookok fogytak, volt olyan számítógép amiből 34 másodperc alatt 175 darab adtak el – írja az Origo.

hirdetés
Uránia Mozi

Ugyan még nincs vége a napnak, de már most kijelenthetjük, hogy az idei Fekete Péntek jócskán túlszárnyalja az eddigieket és új rekordok fognak születni a leárazásokban résztvevő cégek többségénél.

Az eMag által közölt adatok szerint, az első két órában 625 ezer látogatást és 74 ezer termék eladását regisztrálták, ezek összértéke eléri a 2,1 milliárd forintot. Catalin Dit, az eMAG magyarországi ügyvezetője azt is elmondta, hogy az oldalra látogatók a Fekete Péntek akciók közül a hagyományosan népszerű kategóriák iránt mutatták a legnagyobb érdeklődést, mint például a televíziók és a telefonok. A második óra végére pedig a kis háztartási gépek fogytak a legjobban, 7600 darabot adtak el ezekből. Hozzátette, hogy a látogatások több mint 62,5 százaléka érkezett mobileszközökről.

Két óra után a rendelések összértéke meghaladta a 2,1 milliárd forintot, ezt az összeget egyébként 74 000 termék megrendelésével érték el a vásárlók. A legnagyobb rendelés Budapestről érkezett, ennek értéke 1 977 550 forint volt.

Már az első néhány percben rengetegen vásároltak, ez is jól mutatja, hogy a vevők többsége tudatosan készült az akciókra és már előre kinézte a termékeket. Az első tíz percben 7700 darab terméket vásároltak összesen 348 millió forintért.

A leggyorsabban fogyó termékek között szerepelt a Microsofft Xbox One Slim játékkonzol (500 GB, fehér), amiből 250 darab alig egy perc alatt fogyott el. Nagy volt a kereslet az iPhone 5SE iránt is, ebből 200 darab összesen 2 perc alatt talált gazdára.

A rekordot azonban az Asus X751NA-TY023T notebook állította fel. Mindössze 34 másodperc kellett ahhoz, hogy elfogyjon mind a 250 darab.

Emellett akadtak olyanok is, akik nem a népszerű termékeket, hanem élményt, utazást vagy repülőjegyet vásároltak.

Kiemelt képünk illusztráció.