Spórolj a rezsin okoseszkökkel!

Az energiaárak emelkedése világszerte az emberek több mint kétharmadának okoz komoly problémákat napi szinten, amely miatt folyamatosan keresik a rezsi csökkentésében használható innovatív módszereket.

Bővebben: Spórolj a rezsin okoseszkökkel!

Egyesek például azáltal próbálnak spórolni, hogy figyelembe veszik a vásárlásnál az adott elektromos készülék, legyen az akár egy tévé, egy mosogatógép vagy egy számítógép, energiahatékonysági besorolását.

Míg mások mindig kihúzzák a nem használt eszközöket a konnektorból, vagy billenőkapcsolós elosztót alkalmaznak, amelynek a segítségével a használat után egy kattintással áramtalaníthatók a készülékek. 

Az okoseszközök használatával is spórolhatsz

Bár az OkosabbOtthon.hu okosotthon termékeinek az elsődleges célja az életünk könnyebbé tétele, és az otthonunk biztonságának felügyelete, de a fűtés távoli bekapcsolása vagy a hanggal történő vezérlés révén jelentősen csökkenthetik az energiafelhasználást is, és ezáltal nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz is, hogy kevesebb legyen a rezsi.

A legjobb energiatakarékos okoseszközök otthonra

Elsőként talán az intelligens víz-, gáz- és villanyórát említenénk, amelyek segítségével könnyedén nyomon tudod követni a különböző fogyasztásokat, és ezeknek az adatoknak az alapján játszi könnyedséggel tudod majd felállítani a havi költségvetésedet.

De bizonyos szenzorok és érzékelők a nyílászárók állapotának ellenőrzésében is segíthetnek, ami nagy megnyugvást jelenthet, ha mondjuk éppen elkapta a várost egy nyári zápor, miközben te a munkahelyeden vagy, és nem emlékszel arra, hogy becsuktad-e az ablakokat vagy sem.

Aztán nem feledkezhetünk meg az okostermosztátról sem, amelynek segítségével mindent kikapcsolhatsz, amikor nem tartózkodsz otthon. Ráadásul be is programozhatod arra, hogy közvetlenül a hazatérésed előtt kapcsoljon be mindent, amellyel szintén tudatosan csökkentheted az energiafelhasználást.

Az okosvilágítás is hasznos lehet erre a célra

Bár az okosizzók jóval drágábbak, mint a hagyományos társaik, ám a 60 wattos izzóhoz képest 80%-os energiamegtakarításra képesek, és mindezt minőségvesztés nélkül.

Azt pedig még nem is említettük, hogy a hozzájuk rendelt alkalmazáson keresztül távolról is ellenőrizhetők és manuálisan irányíthatók. Így nem fog többet előfordulni az, hogy a reggeli rohanásban égve hagyod az egyik lámpát, és egész nap ezen emészted magad a munkahelyen.

Végére pedig az okosaljzatokat hagytuk

A fentebb említett eszközökhöz hasonlóan az okosaljzatok segítségével is berendezésre bontva láthatod a fogyasztást. Az pedig már csak hab a tortán, hogy túlfeszültségvédelemmel is el vannak látva, így nem kell tartanod attól, hogy ha véletlenül a ház közelében csap be a villám, akkor a bedugott, több százezer forintos eszközök tönkremennek.

(x)

Hirdetés