Szigorít a közterület-felügyelet a Centrum parkolóban kéregető erőszakos hajléktalanok miatt

Tarthatatlan a helyzet a pécsi Centrum parkolóban és környékén, ahol rendszeresen zaklatják az autósokat. Nemrég egy abszurd és felháborító eset történt: miután egy hölgy nem volt hajlandó pénzt adni egy kéregető nőnek, az agresszív koldus bosszúból a jármű mellett végezte el a nagydolgát. A Pécsi Közterület-felügyelet a problémák miatt nagyobb figyelmet fordít a területre – írja a Pécsi Újság.

Az elmúlt időszakban a Centrum parkolóban az autósokat szinte szó szerint letámadó, agresszív, sok esetben márkás ruhákat viselő kéregetőkről panaszkodnak a pécsiek. Mind közül talán a legfelháborítóbb az a történet, amelynek egy baranyai hölgy volt a szemtanúja a napokban: egy idősebb asszony sorra járta a leparkoló autósokat némi pénzt kérve tőlük. Nehezen tűrte az elutasításokat, és miután egy harminc év körüli hölgytől is nemleges választ kapott, fogta magát, majd a nagydolgát – bosszúból – a vezetőülés ajtaja mellett végezte el – írja a Pécsi Újság. A jármű tulajdonosa az esetnek nem volt szemtanúja.

Az agresszív koldulással kapcsolatban a Pécsi Közterület-felügyeletnél arról adtak tájékoztatást, hogy „a lakosok és a Biokom Nonprofit Kft. parkolóőr munkatársai is jelezték, hogy a területen az utóbbi időben valóban megszaporodtak a hasonló esetek. Emiatt – tették hozzá – kiemelt figyelmet fordítanak az ellenőrzésre.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a Centrum parkolóban minden nap megjelennek a felügyelők, akik először figyelmeztetnek szabálysértés esetén. Ha ez nem jár eredménnyel, igazoltatják a renitenst, de több alkalommal előfordult már, hogy rendőrt hívtak a helyszínre. A tapasztalatok szerint a közterület-felügyelet munkatársai mellett a parkolóőrök jelenléte is visszatartó erővel bír, így várható, hogy tartósan javulni fog a helyzet.

Mivel a törvény alapján a közterületen történő koldulás, illetve a járókelőktől nyilvános helyen pénzt kérni szabálysértésnek minősül, helyszíni bírság szabható ki, illetve fel is jelenthetik az illetőt, ha a helyszínen nem ismeri el teljes körűen a cselekményt.

hirdetés
Hirdetés