Te gyártasz videókat a közösségi oldalaidra?

A vállalkozókat két csoportra lehet osztani, ha a videók felvételére és megosztására terelődik a szó. Akadnak, akik kapsából látják, hogy miért fontos, és valahogy meg is van bennük a kurázsi ahhoz, hogy ütős, sok esetben virális videókat gyártsanak. No, meg persze vannak a hitetlenek, a szkeptikusok, akik szerint csak a tinik szórakoznak videós tartalmakkal.

Ha az utóbbiba tartozol, akkor mindenképpen érdemes a mai cikkünkben foglaltakat elolvasni. Persze ki is hagyhatod, de akkor olyan marketingeszközről mondasz le, ami segíthet abban, hogy életben tartsd, sőt, akár fejleszd is a vállalkozásodat!

Ne maradj ki semmiből!

Már a Facebook megjelenését is sokan kétkedve fogadták, de az elmúlt évtizedben azért mindenki előbb vagy utóbb, de beadta a derekát, így ma már szinte minden vállalkozásnak van saját oldala. Igen ám, de folyamatosan jöttek az új platformok, amiket szintén sokan nem akartak követni, nem akartak megérteni. Ha még te is ebben a cipőben jársz, akkor vedd igénybe a Klikkmarketing eseti konzultációját, és tisztázzátok, hogy miért is lényeges, hogy legyen a vállalkozásodnak Insta- vagy TikTok-profilja is.

Mert bármilyen hihetetlen, a biztos siker érdekében ezekre is szükséged lesz, ugyanis merőben mást nyújtanak, mint a Facebook.

Éppen ezért, amikor erre a két másik közösségi oldalra készítesz posztokat, akkor vedd figyelembe a sajátosságaikat. Az Instagram a hashtagek miatt roppant fontos, a TikTok pedig a videós tartalmakkal teremt egy új és rendkívül hasznos lehetőséget a számodra!

Miről szóljon a videó?

Ha már beadtad a derekad, és lefoglaltad a branded nevét mindegyik oldalon, akkor jön a nagy kérdés: miről készíts videót? A válasz egyszerű: bízd magad a 21. század nagy találmányára, a storytellingre.

Legyen a célod akár ismeretterjesztés, edukáció, friss hírek megosztása és véleményezése, vagy akár a vállalkozásod céljainak, értékeinek megismertetése, ha mindezt a storytelling hatásos eszközeivel teszed, garantáltan végig fogják nézni a tartalmaidat.

Két fontos intelem: soha ne legyen másfél percnél hosszabb a videó, mert nem fogják végignézni, illetve legyen feliratozva, hogy az is tudja követni, aki épp metrózik és nincs nála füles. 

Képzeld magad a felhasználók helyébe!

A szkeptikus hozzáállásnak nincs most helye, hiszen akár az Instagramot, akár a TikTokot nézzük, tudvalevő, hogy nem csupán a kamaszok találhatók meg a felhasználók között. Sőt, a számok azt mutatják, hogy a tagok átlagos életkora egyre magasabb, így egészen biztosan megtalálod majd a saját célközönségedet ezeken az oldalakon.

Amikor pedig gyártod számukra a videós tartalmakat, mindenképpen kezdd azzal, hogy a felhasználók, azaz a potenciális vásárlóid, ügyfeleid helyébe képzeled magad. Ha az ő szemükkel gondolsz végig mindent, akkor sokkal hatékonyabban fogod tudni megszólítani őket!

(x)

Hirdetés