Tóth Bertalan, a pécsi Jolly Joker

Lemondott a városról a kormány

Szanyi Tibor újabb levélben ment neki Tóth Bertalannak és az egész MSZP elnökségének a párt EP-bukását követően. A szocialista politikus szerint „ennek a förtelmes kudarcnak az egyik (ha nem a) legfőbb felelősét mégis felszereltük az egyetlen EP-mandátumunk 5 évre szóló birtoklásával… szerintem aligha gondolkozhat értelmes jövőben az a párt, amelyik a legnagyobb bukása arcát teszi európai arcává” – utalva Ujhelyi Istvánra, Tóth Bertalan listavezetői helyét pedig érthetetlennek tartja, mondván, korántsem ő kapta a legtöbb jelölést a jelöltállítási folyamat során.

hirdetés

Az atv.hu-hoz eljuttatott levélben Szanyi azt írja, szerinte a kudarchoz vezető út Tóth Bertalan pártelnökké való választásakor kezdődött meg, és azzal, hogy ő Ujhelyit választotta az EP-kampány felelősének.

Szerinte a Haza, Szeretet, Európa kampányszlogen is használhatatlan volt.

Tóth Bertalanról Szanyi azt írja,

Megkérdeztem az elnököt, hogy mi indokolja önmaga önkényes előretolását, a válasza az volt, hogy így akar magának „mozgásteret” teremteni (jelentsen ez bármit is). Szóval a listavezetőnk egy mandátumot valójában nem akaró, a közvélemény részéről kevéssé ismert politikusunk lett, aki egy „Jolly Joker”-ként fogta fel az első helyet.

A pécsi illetőségű Tóth Bertalan pártelnököt Szanyi Tibor a rá háruló nagy felelősségről is kérdezte, közölte vele, hogy „bődületes felelősséget vállalt fel azzal, hogy egy általa erővel kettéosztott párttal vág neki a választásoknak, hiszen ha az MSZP-t nem volt képes 8-9 hónap alatt integrálni, akkor a szavazóbázisunk egy táborba terelése aligha fog sikerülni”. Tóth válasza a levél szerint ez volt: tudom.