19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapHírzónaCsempészett cigit találtak

Csempészett cigit találtak

Több mint húszmillió forintot érő adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román teherautóban elrejtve – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A pénzügyőrök az 55-ös úton tartottak közúti ellenőrzést, és Kisszállás külterületén megállítottak egy Mélykút felé haladó román rendszámú tehergépkocsit. A fuvarokmányok szerint a román állampolgárságú sofőr lámpákat szállított Olaszországból Romániába. A jármű viszont épp az ellentétes irányban haladt, ezért a pénzügyőrök úgy döntöttek, tételesen átkutatják a járművet és rakományát.

A tompai határkirendeltségen elvégzett szigorított ellenőrzés során a röntgen a fuvarlevélen feltüntetett rakomány mellett más anyagot is mutatott. A pénzügyőrök végül 35 930 doboz különböző márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

A pénzügyőrök a 21 millió forint piaci értéket meghaladó cigarettaszállítmányt és a járművet átadták a NAV pénzügyi nyomozóinak, akik a sofőr ellen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak – olvasható a közleményben.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő