22 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapAbszolút PécsDarazsak támadtak meg egy túrázót a Jakab-hegyen, nem sokon múlt a tragédia

Darazsak támadtak meg egy túrázót a Jakab-hegyen, nem sokon múlt a tragédia

Darazsak támadtak meg egy túrázót nemrég a Jakab-hegyen, aki ráadásul a csípések után néhány perc múlva elájult, és életveszélyes állapotba került. A pécsi mentők siettek a segítségére.

A rutinos pécsi mentésirányító azonnal mentőhelikoptert riasztott a helyszínre, miközben vonalban maradt a bejelentővel – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A mentők végül stabil állapotban szállították kórházba a bajbajutottat. Az eset után pedig a bejelentő, Baranyi Ildikó nyilvános posztban köszönte meg a segítséget, a hálás szavak végül eljuthattak a pécsi életmentőkhöz is:

Íme egy részlet a bejelentő eredeti bejegyzéséből:

[su_quote]

Bár nem ismerjük, örökre hálásak leszünk az önzetlen segítségéért! Ezúton szeretnék köszönetet mondani a mentésirányítónak is a telefonon nyújtott segítségéért! A mentőhelikopter megérkezésekor sajnos csak gyorsan elköszöntem, nem tudtam elmondani, milyen sokat jelentett a munkája. 15 perc 29 másodpercig volt »velünk« higgadtan, nyugodtan segített nekünk mindvégig, többször is megnyugtatott, hogy velünk marad a helikopter megérkezéséig.

Köszönjük, hogy a legnehezebb percekben »velünk volt«, barátunk életének megmentésében segített bennünket! Sokan nem is tudják – ezidáig én magam sem tudtam… –, hogy a mentésirányító nem csupán adatokat vesz fel, hanem telefonon keresztül folyamatosan figyeli az eseményeket, háttérzajokat, percről percre tájékoztat a teendőkről annak függvényében, hogyan alakul a segítségre szoruló állapota, maximálisan közreműködik az életek megmentésében.

Bár nem ismerjük, örökre hálásak leszünk az orvos kiérkezéséig nyújtott segítségéért!

Köszönjük a mentőorvosnak, mentőápolónak és a mentőpilótának is a gyors és lelkiismeretes munkáját! Két gyermeknek az édesapját, feleségének a férjét, szülőnek a gyermekét, sokaknak a barátját mentették meg a munkájukkal. Örökre hálásak leszünk Önöknek![/su_quote]

A nő egyébként azt is hozzátette egy későbbi Facebook-bejegyzésében, hogy a kilátó fenntartója, a Duna-Dráva Nemzeti Park felé jelezték a problémát, akik tájékoztatásuk szerint átvizsgálták a területet és figyelmeztető táblát helyeztek ki, valamint hozzáfűzték, korábban a romoknál egy fánál is volt darázsfészek, melyek irtása jelzés után szintén azonnal megtörtént.

Ha túrázás közben darazsakat, bármilyen veszélyt észleltek, jelezzétek az illetékeseknek, fenntartóknak!

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő