Hirdetés

A pécsi teátrum is csatlakozik az év legjelentősebb világszínházi eseményéhez, a Szent Iván-éjig tartó X. Színházi Olimpiához, méghozzá két határon túli magyar nyelvű előadás befogadásával. Íme!

Az Aradi Kamaraszínháznak a Szegedi Pinceszínházzal közösen Tapasztó Ernő rendezésében Csokonai tündérbohózatából létrehozott Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című produkcióját két estén, április 18-án és 19-én tekinthetik meg az érdeklődők – tájékoztatott a Pécsi Harmadik Színház.

Az aradi és szegedi művészek új, formabontó, több díjat is elnyert Karnyóné-előadása sodró lendületű, abszurd, élőszereplős bábjátékként eleveníti meg Csokonai több mint 220 éves alkotását, az első magyar tündérbohózatot, melyben az eredeti dalszövegek egy Bach-menüett dallamaira szólalnak meg, élőzenei kísérettel.

Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadást tehát április 18-án és 19-én, mindkét este nyolc órakor láthatják a pécsi teátrum nézői.

És itt még nincs vége! A május is tartogat egy jelentős eseményt, akkor a beregszászi színház Vidnyánszky Attila által Örkény István remekművéből színre vitt Tóték előadását tűzik műsorukra. E produkciók befogadása révén a Pécsi Harmadik Színház is részese lesz a 70 helyszínen több mint 7500 résztvevővel zajló nemzetközi színházi seregszemlének, melyen 58 ország 400 társulata 750 előadást hoz Magyarországra.

Hirdetés