24 C
Pécs
péntek, június 21, 2024
KezdőlapHírzónaA DK a járandóságokat kéri számon

A DK a járandóságokat kéri számon

Kunszt Márta, a Demokratikus Koalíció pécsi önkormányzati képviselője nem érti, hogy egyes bérek, járandóságok miért nem érkeztek meg.

Mint azt közleményében írja, Pécsett, információik szerint több intézmény tájékoztatta munkavállalóit, hogy a márciusban esedékes bérek, járandóságok kifizetésének számlára történő átutalását a Magyar Államkincstár leállította (esetenként csak a felfüggesztett pénzintézetek számláira vonatkoztatják, ebben az esetben azonban nem tudni miképp jutnak az érintettek e havi járandóságukhoz, míg másutt, valamennyi kifizetést átállítottak postai módozatra).

„A DK pécsi szervezete aggodalommal figyeli, hogy az állami szervek a Buda-cash botrány okozta helyzet enyhítése helyett a kialakult szituációt tovább bonyolítják, megnehezítve ezzel a bérből és fizetésből élő emberek amúgy sem könnyű mindennapjait! Felszólítjuk az állam pénzügyi hatóságait, hogy a teljesen vétlen állampolgárok számára biztosítsa az őket megillető járandóságok kézhezvételét, továbbá, hogy minél előbb tegye hozzáférhetővé a kisbetétesek számláin elhelyezett összegeket” – áll a közleményben.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő