30 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapHírzónaDöbbenet: koronavírus-vakcina helyett sóoldat lett, maradhat?

Döbbenet: koronavírus-vakcina helyett sóoldat lett, maradhat?

A németországi Schortens település oltópontján április közepén egy ott dolgozó leejtett egy a BioNTech oltóanyagával megtöltött ampullát. Ezt tulajdonképpen jelentenie kellett volna, a nő azonban úgy döntött, inkább eltussolja a malőrt, gyorsan pótolta hát a vakcinát: hat fecskendőbe sóoldatot szívott fel, és ezt adta be az oltásra érkezőknek. Ez ugyan nem káros, de nem is hatásos a koronavírus ellen. 

Az egészségügyi dolgozó néhány nappal később bevallotta munkatársának a tettét, aki jelentést tett róla.

Mivel nem nyomon követhető, hogy az akkortájt beoltott emberek közül ki részesült valójában a BioNTech injekcióban, mind a 197 potenciálisan sóoldatot kapott pácienst értesítették.

Most, két héttel az injekció után antitestvizsgálatot hajtanak végre 117 páciensen, akik az első oltásukon vettek részt aznap, április 21-én. Akiknél a teszt nem mutat antitestet, harmadik oltást kapnak.

További 80 embernél még speciálisabb a helyzet, hiszen ők már a második oltást kapták akkor, így az antitesttesztnek nem lenne értelme. Esetükben feltették a kérdést, érzékeltek-e immunreakciót az injekció hatására, mert a szóban forgó szérumnál sűrűn fordul elő ilyen a második dózis után. Amennyiben a válasz igen, nincs szükség harmadikra; ha pedig nem, akkor felajánlanak egy újabb adagot.

Forrás: Spiegel.de 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő