Hirdetés

A „Dönts velünk!” – közösségi költségvetési projekt tavaly nagy érdeklődés mellett zajlott, így a programot az önkormányzat idén is meghirdette. A fejlesztési ötleteket már várják, de közben persze gőzerővel dolgoznak a múlt év nyertes javaslatainak megvalósításán.

Az egykori Szivárvány Gyermekház környezetében, a Péchy Blanka téren az elmúlt időszakban több kisebb-nagyobb változás is történt. A terület nemrég egy fedett pihenővel gazdagodott a FutaPécs Sportegyesület közbenjárásával, de ugyanitt adták át a napokban a „Dönts velünk!” elsőként elkészült beruházását, egy felnőtt fitneszparkot.

A gyermekek is örömmel próbálták ki a kondiparkot

– A programot tavaly azzal a céllal hirdettük meg, hogy arra buzdítsuk a pécsieket, tegyenek javaslatot arra vonatkozóan, milyen fejlesztéseket szeretnének látni a szűkebb lakókörnyezetükben akár infrastrukturális, akár közösségépítő jelleggel – mondta el a kondipark átadóján Péterffy Attila polgármester.

A program pedig meg is mozgatta a helyiek fantáziáját. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy a tavalyi felhívásra mintegy 250 fejlesztési javaslat érkezett a városban kijelölt 10 zóna tekintetében. Az ötletek előszűrése után pedig csaknem 6200 ember szavazott a neki legjobban tetsző elképzelésre. Ezek megvalósítására összesen 80 millió forintos – vagyis zónánként 8-8 millió forintos – keret állt rendelkezésre. Legalább egy fejlesztés mind a tíz zónában elkészülhet, de van, ahol a költségvetés többet is enged.

A fitneszpark csak az első a következő hónapokban megvalósuló fejlesztések sorában

– A projekt sikerességének egyik legjobb fokmérője az, hogy nemcsak beszélünk róla, hanem meg is valósítjuk az ötleteket – húzta alá Salamon Péter, a közösségi költségvetés szakmai koordinátora. – Ez a fitneszpark az első beruházás, ami elkészült, de, ahogy azt már az időjárás is engedi, a következő hónapokban folytatjuk a kivitelezéseket.

Eközben pedig már javában zajlik a „Dönts velünk!” idei fordulója, jelenleg a fejlesztési javaslatokat várják a szervezők. Ötleteiket május végéig a program honlapján küldhetik be a pécsiek, majd az előszűrés után várhatóan ősszel indul a szavazás. A program költségkeretét a tavalyi sikerre tekintettel megemelték 100 millió forintra, vagyis egy zónában több vagy nagyobb beruházás valósulhat meg.

Hirdetés