21 C
Pécs
hétfő, július 22, 2024
KezdőlapKorzóEbben a programban közelebb hozzák a gyerekeket a természethez

Ebben a programban közelebb hozzák a gyerekeket a természethez

Több száz köznevelési intézményben tartottak tematikus foglalkozásokat az Országos Erdészeti Egyesület (OEE), Iskolában az Erdő Programjának részeként országszerte. A második ütemre augusztusban lehet regisztrálni.

Az Alfa és Z generáció ugyan értékeli a fenntarthatóságot, az egészséges életmódot és a környezettudatosságot, igényli a természetközelséget és a szabadtéri tevékenységeket, de  már több időt tölt az online térben, mint az iskolában – áll az OEE közleményében.

Ezért is nagyon fontos az Iskolában az Erdő Program, ahol új ismereteket szerezhetnek,
és megérthetik, hogy miért fontosak az erdők, a természet, valamint megismerkedhetnek az erdőket gondozó, kezelő szakemberek munkájával is.

Az Országos Erdészeti Egyesület hosszú távú oktatási koncepciójának a része az iránymutatás a természetközeli, fenntartható, egészségesebb életmód felé.

Az őszi ütem újdonsága, hogy az enyhén sérült gyermekeket gondozó intézmények is lehetőséget kapnak a programban való részvételre.

Ennek kiemelt célja továbbá, hogy a személyes részvétel lehetőségét a rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeknek is megteremtse. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványával együttműködésben a felzárkózó térségekből – számos vármegyéből, így Baranyából is – több mint 100 csoport jut el a Minősített Erdészeti Erdei Iskolákba év végéig, ahol egynapos erdőpedagógiai foglalkozás, ellátás keretében ismerkedhetnek meg az erdei ökoszisztémával.

A program összesített célkitűzése közel 60.000 diák elérése és érzékenyítése az erdőpedagógiai módszerek segítségével év végére.

Az ingyenes program második ütemére augusztus 26-án nyílik meg a regisztráció, amelyre 500 intézmény regisztrálhat.

További információ: iskolabanazerdo.hu, oee.hu

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő