21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldEgy év börtönre ítélték Versend polgármesterét, a helyiek mégis megválasztották

Egy év börtönre ítélték Versend polgármesterét, a helyiek mégis megválasztották

Gazdasági csalás miatt jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte a bíróság Versend polgármesterét, a helyiek bizalma mégis rendületlen: 2010 óta mindig megválasztják Kárász Istvánt.

Az RTL híradója szerint 2011-ben jutott nyilvánosságra, hogy az alig egy éve megválasztott polgármester csődöt jelentett. Egy ideig az ingyenes étkezést sem tudták biztosítani a rászorulóknak.

A hatóságok nem sokkal később felfigyeltek Versendre, költségvetési csalás gyanúja miatt indult nyomozás, miután kiderült, hogy Kárász István polgármester a közmunkaprogramban úgy foglalkoztatott embereket, hogy ők erről nem tudtak.

A bíróság ítélete szerint a polgármester két embernek igényelt munkabért a munkaügyi központtól, de a pénzt egy olyan számlára utaltatta, amelyhez csak ő fért hozzá. Másoknak pedig fizetési előleget adott – szintén csak papíron – részletezi az RTL.

Aztán újabb nyomozás indult Kárász ellen, fény derült arra, hogy fiktív önkormányzati beruházásokat fizetett ki közpénzből.

Mintegy 4,5 millió forintot vett fel az önkormányzat házi pénztárából.

A valóságban ezeket a munkákat senki sem végezte el, a vádlott a felvett pénzt társával megosztotta, azt saját céljaira fordította a Pécsi Törvényszék szerint.

Az ügyben a napokban jogerős ítélet született: a polgármestert gazdasági csalás miatt egy év börtönre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve. A helybelieket viszont nem zaklatta fel a hír, amit jól mutat, hogy választásról választásra bizalmat szavaznak neki, 2010 óta vezeti Versendet.

A csatorna kereste Kárászt, de nem volt bent a hivatalában.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő