13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
Kezdőlapne pipáld kiEgy nap alatt 153 közúti baleset történt az országban

Egy nap alatt 153 közúti baleset történt az országban

Az elmúlt 24 órában országszerte 153 közúti baleset történt: egy halálos kimenetelű volt, 16 súlyos, 46 pedig könnyű sérüléssel járt – közölte vasárnap reggel az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség jelzése szerint a Nyugat-Európába visszautazó – főként szerb, macedón és török – vendégmunkások miatt Röszkénél nagyobb forgalom várható, 1-2 órás várakozási idő is előfordulhat. A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok számára a 8 órától 18 óráig nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánlják.


Ugyancsak 1-2 órás várakozás várható Ártándnál vasárnap a késő esti óráktól hétfő délelőttig a belépő teherforgalomban. Záhonynál vasárnap estig a személyautóval érkezők, illetve a kilépésre jelentkező teherautó vezetők számíthatnak nagyobb mértékű, 2-3 órás torlódásra.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy ezen a hétvégén rendezik meg Máriapócson a Nagyboldogasszony napi búcsút, amelyre jelentős számú hívő érkezését várják Kárpátaljáról. Emiatt a tiszabecsi és a beregsurányi közúti határátkelőhelyen többször felerősödhet a forgalom, akár félórás várakozások is kialakulhatnak.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 24 órán át nyitva tartó beregsurányi közúti határátkelőhelyet, a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között fogadó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlják. Mint a rendőrség közleményében olvasható, a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő