Hirdetés

Idén már ötödik alkalommal szervezi meg a Pécsi Közösségi Alapítvány az „Élő Adást”. A kezdeményezéssel olyan újgenerációs adományozási forma valósul meg Pécsett, melyben a pártfogó és a támogatott szervezet közvetlen kapcsolatba kerülhet egymással, és a szponzoráció oldott, szórakoztató, izgalmas hangulatban történik. Az eseményre május 11-én este 18 órakor kerül sor, a Reggeliben – és online. Most bemutatjuk a kedvezményezetteket. 

Pécsi Down Alapítvány

Az alapítvány a 90-es években alakult, 2017-ben azonban a kuratórium teljes mértékben lecserélődött. Azóta fiatal, érintett szülők dolgozunk önkéntes munkában azon, hogy ne csak maguknak a Down-szindrómás vagy más rendellenességgel élő gyerekeknek és felnőtteknek, de családjaiknak is élhetőbbé tegyék a mindennapjait. Az elmúlt 5 év alatt több mint 80 családdal sikerült egy jól működő közösséget alkotniuk a régióban, ezáltal elég komoly rálátásuk van azokra a hiányosságokra, melyek fogyatékossággal élőket érintenek. Ezekre keresnek megoldásokat, főként a szülőktől jövő kérések alapján.

Bővebb információ, célok és támogatási felület, ide kattintva!

Tandem Színház

2019-ben alapított, a civil társadalom és a színházi alkotók szoros együttműködésén alapuló, pécsi független színház. Előadásaik célja a különféle civil szervezetek témáinak kihangosítása a nagyközönség felé, a társadalomban észlelhető előítéletek csökkentése, a társadalmi szemléletformálás.

Még több érdekességért, illetve támogatás indításáért, kattintsunk ide!

„Van Élet A Gyermekotthon Után”

„Nem mindegy, hogy milyen a minősége a gyermekotthon utáni életnek” – írta projektje bemutató szövegében Wiesner Iván, aki a rendszerből kikerülve, önkéntesként járt vissza gyermekvédelmi intézményekbe, majd segítőként kezdett együtt dolgozni olyan fiatalokkal, akiknek hozzá hasonló sors adatott – bíztatva őket, hogy van kiút.

Megható sorait itt olvashatjuk, valamint támogathatjuk is a kezdeményezést.

https://www.pecsma.hu/top/elo-adas-2023-harom-csodas-pecsi-kozosseg-var-tamogatasra/

Hirdetés