26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapKultZónaÉlőfestészeti performansz a fényfesztivál hangulatában

Élőfestészeti performansz a fényfesztivál hangulatában

A venezuelai festőművész és performer, Zeus Salas a pécsi Zsolnay Fényfesztivál hangulatára reagálva hozza majd létre festményét.

Az m21 Galériában látható Street Up című nemzetközi urban art kiállítás alkotóját július 5-én 14.00–24.00 óra között láthatják festeni a Zsolnay Negyed Látogatóközpontja előtt az érdeklődők – számolt be a ZsÖK sajtóközleményében.

Zeus Milenko Steven Salas Venezuelában született. Munkái személyes ihletettségűek,
érzelemgazdagok, festői világát erős szimbólumok, mitikus karakterek népesítik be. Állított ki Párizsban, Buenos Airesben és Budapesten, számos műve magángyűjteményekben található, Costa Ricától Hongkongig. Performanszművészként is aktív, gyakori partnere különböző márkáknak, magazinoknak és művészeti eseményeknek.

Egy műalkotás születését mindig titok övezi. A néző a kész művel találkozik, a hatásokról,
szándékokról és jelentésekről szóló történetek a befogadó képzeletére vannak bízva. A StreetUp fesztivál nemzetközi urban art kiállításának keretében kiállító venezuelai festőművész és performer, Zeus Salas a Zsolnay Fényfesztivál programjában egy élőfestészeti performansz során, a közönség előtt, a fesztiválközeg hangulataira reflektálva hozza létre festményét.

A performansz során a mű az alkotó latin-amerikai gyökereinek és személyes rituáléinak elemeiből építkezve jön létre, gyertyák és füstölők, valamint egyénileg összeállított zenei lista kíséretében hívja az alkotás eredőjét feltáró utazásra a nézőket – áll a közleményben.

Az alkotóról további információk Instagram-oldalán: instagram.com/zetazeus/

Részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő