7 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapPécs AktuálElrendelték a nyomozást az önkormányzati átvilágítás során feltárt ügyben

Elrendelték a nyomozást az önkormányzati átvilágítás során feltárt ügyben

Mint azt korábban megírtuk, az új pécsi városvezetés az önkormányzat tulajdonában lévő vállalatokat érintő gazdasági átvilágításának első komolyabb eredményeként feljelentést tett a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi szerződéskötései és hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az üggyel kapcsolatos legújabb fejleményről az önkormányzat az alábbi közleményben tájékoztatott: 

„Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt rendeltek el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályánál. A feljelentés és az elrendelt nyomozás alapját az a pénzügyi és jogi átvilágítás adta, amelyet Péterffy Attila polgármester rendelt el a pécsi önkormányzat cégeinél és intézményeinél.

A konkrét ügyről Pécs polgármestere és dr. Bodnár Imre, az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítását végző ügyvédi team koordinátora január 30-án tartott részletes sajtótájékoztatót. Az esemény témáját két ingatlan adásvétele körül feltárt ügyletek adták, mindkettő a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. volt vezetéséhez köthető.

A 2019. októberi választások óta ez az első eset Magyarországon, amelyben önkormányzati cégek, intézmények átvilágítása eredményeképpen feljelentés született, majd nyomozást rendeltek el. Pécs vezetése továbbra is eltökélt az átlátható, tiszta viszonyok megteremtésében és az elszámoltatásban. Az önkormányzat gazdálkodó szervezeteinek átvilágítása ebben a szellemben folyik tovább.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő