23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálBor, kávé és étkek a Meki helyén

Bor, kávé és étkek a Meki helyén

Néhány hónapon belül nyitna ki az az új vendéglátóhely Pécsen, amely a városháza aljában januárig működő McDonald’s helyét veszi át. Az üzemeltetők egyedi megoldásokban gondolkodnak a most még alapos átalakításon áteső ingatlanban.

Még zajlanak a munkálatok a letakart ablakok mögött, de pár hónapon belül kinyit Pécs legújabb vendéglátóhelye az üzemeltetők szerint. Győrffy Zoltánt, a Pécsi Borozó című folyóirat főszerkesztőjét bízták meg a sajtókapcsolatokkal, aki azt mondta a PécsMa.hu-nak, hogy a korábbi gyorsétteremtől teljesen elütő tematika kialakítása miatt nagy feladat vár az új üzemeltetőkre.

Hamarosan...
Hamarosan…

– Az épületrész egyik felében a kávé és a bor koncepciójára épülő vendéglátóegység kap majd helyet, míg a másik részében Magyarország vezető minőségi borszaküzlet-hálózata, a Bortársaság nyit üzletet – mondja Győrffy.

A hely gazdái szerint nem klasszikus éttermet kell a Meki helyére elképzelni, hiszen reggel klasszikus reggelikkel várják a vendégeket, majd a délelőtti, kora délutáni órákban inkább a kávéházi jelleg erősödik fel, míg ahogy az este közeledik, inkább egy igényes borbár jelleget kap majd a tér.

– Olyan hangulatot tervezünk megvalósítani, amelyben sokan töltik el kellemesen az idejüket, találkoznak ismerőseikkel, barátaikkal, akár előbb egy reggeli kávé mellett, majd este egy pohár borra, hozzá ajánlott borkorcsolyákra is szívesen visszatérnek. Mindeközben az üvegfal másik oldalán Pécs legnagyobb minőségi borkínálatát vehetik szemügyre, vagy akár vásárolhatnak is – tette hozzá.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő