24 C
Pécs
péntek, június 21, 2024
KezdőlapAbszolút NőÉrdekel a home office munkajogi háttere? Most mindent megtudhatsz róla!

Érdekel a home office munkajogi háttere? Most mindent megtudhatsz róla!

A pandémia miatt az otthoni munkavégzés munkajogi kérdéseivel is foglalkozik a következő online workshop keretében a Pécsi Család-és Karrierpont szakértője. Ezzel és más munkajogi témákkal kapcsolatosan is várják az érdeklődőket az ingyenes workshopra.

A végéhez közeledik a Pécsi Család-és Karrierpont három éves rendezvénysorozata, melynek fő célja a pécsi nők foglalkoztatási helyzetének javítása, illetve a munka és a magánélet közti egyensúly fenntartásának segítése. Az évvégi időszakra tervezett workshopokat a vírushelyzetre tekintettel – mindenki biztonsága érdekében – már online rendezik meg.

Az egyik utolsó virtuális workshop kifejezetten a munkavállalóknak szól. Az időpont tekintetében épp ezért került a választás egy szombati napra, hogy azok is részt tudjanak venni, akik hétközben dolgoznak.

A november 14-i online workshopot Repka Ágnes, a dolgozómami blogoldal létrehozója tartja majd. A hölgy közgazdász, HR menedzser és munkajogi szakokleveles tanácsadó, aki több mint 20 éves tapasztalattal segíti a munkajogi és HR kérdésben hozzá fordulókat! Az utóbbi időben kimondottan a női karrierrel és a karrier-család kérdéskörrel foglalkozott alaposabban.

A workshop egyik központi eleme egy igen aktuális téma lesz: a pandémia miatti home office és egyéb atipikus munkavégzéssel kapcsolatos munkajogi kérdések. Megtudhatjuk, milyen jogai és kötelezettségi vannak a munkavállalónak egy ilyen különleges helyzetben.

Emellett a kisgyermekes családokat foglalkoztató kérdések is előkerülnek majd, mint például a GYES-t követően a munka világában visszatérő édesanyák nehézségei és munkajogi kérdései.

A workshopon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni IDE KATTINTVA tudnak az érdeklődők.

Repka Ágnes

A Pécsi Család-és Karrierpont az előadásokon és workshopokon túl ingyenes jogi tanácsadással is támogatja a pécsi munkáltatókat és munkavállalókat. Az ingyenes tanácsadás célja, hogy segítsék a munkavállalókat, köztük kiemelten a gyermekes nőket a munkába való visszatérésben. Emellett céljuk, hogy támogassák a munkáltatókat az atipikus, rugalmas munkavégzési formák bevezetésében, valamint mind a munkavállalókat, mind a munkáltatókat a felmerülő munkajogi kérdéseik megválaszolásában.

A Dr. Porpáczy Ügyvédi Iroda csapata az ingyenes munkajogi tanácsadás és a munkaügyi
témájú okiratszerkesztés mellett segíti többek között a gazdasági társaságokat szerződések – köztük munkaszerződések – megkötésében, munkajogi szabályzatok elkészítésében, közreműködik kollektív szerződések előkészítésében és ellátja a munkáltatók és munkavállalók peres és peren kívüli jogi képviseletét.

Az ingyenes tanácsadásra EZEN A linken lehet jelentkezni.

 

A rendezvény az „EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen” felhívásra benyújtott „Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projekt keretében valósul meg a Pécsi Család- és KarrierPONT szervezésében.

 

 

(x)

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő