Hirdetés

Felavatták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) legújabb innovációját Orfűn, a PTE NEST névre hallgató stégkápolnát. Az avatást egy igazi esküvő is követte! A készülő stégkápolnáról már mi is beszámoltunk, meginterjúvolva a különleges épület megálmodóját.

Gábriel Róbert általános, tudományos és innovációs rektorhelyettes szólt a megjelentekhez a megnyitón, illetve Medvegy Gabriella a PTE műszaki karának dékánja, lévén az „ő hallgatói” álmodták meg a stégkápolnát 2017-ben és valósították meg 2018-ban.

Füziné Kajdy Zita, Medvegy Gabriella és Gábriel Róbert

– Azt látni, hogy megépült, hasznos, és rendeltetésszerűen használják – ennél nagyobb öröm nem érhet egy építészt, kicsit meg is hatódtunk. – mondta Kósa Balázs, a NEST egyik tervezője, aki Kovács Péterrel közösen jegyzi az építményt. – Hetente többször kint vagyok, megtisztítom a környékét cigicsikkektől, ha letörik egy betondarab, pótoltatom. Nem lehet elengedni egy épületet, ez egy hosszú távú folyamat. Akár a berendezés kapcsán is szívesen adok tanácsokat azért, hogy a teret optimalizáljuk. Nemcsak az első pillanatban szeretjük úgy látni az épületeinket, fontos, hogy az évek során is tudjuk tartani azt a színvonalat, amit megálmodtunk.

Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere elmondta, már elsőre nagyon megtetszett neki az ötlet, ám a kivitelezéssel kapcsolatban voltak kétségei.

– Jó volt megélni, hogy akárhova fordultunk, mindenki szívesen adott bele, mindenki szívesen segített – meséli. – Az első itt tartott esküvő az egyetemi vonatkozás miatt irányítottabb volt, de már vannak spontán bejelentkező párok is.

Akik a stégkápolnában mondták ki az igent, az egyetem két különböző karához kötődnek: a vőlegény a Bölcsészettudományi Karon oktató, a menyasszony a Műszaki és Informatikai Kar volt hallgatója. Régóta keresték a megfelelő helyet az esküvőjükhöz. Mikor rátaláltak, és beleegyeztek, hogy az az avatással egy napon legyen, a PTE Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztálya nászajándékként megszervezte számukra az egész eseményt.

A teljes tudósítást az eseményről IDE KATTINTVA lehet elolvasni!

Képek: Csortos Szabolcs Univ/Pécs

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét