10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálPécsi függöny Európában

Pécsi függöny Európában

Egy 750 milliós, harmadrészben európai uniós forrásból megépített új termelőüzemet adott át a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég, a pécsi Rovitex Hungária Kft. Az üzemben készülő függönyök ma a kontinens közel 30 országába jutnak el; a pécsi cégnek öt országban leányvállalata is van.

– Példaértékű, amit a Rovitex tett az utóbbi közel húsz évben, hiszen egy százéves hazai márkát, a Gardéniát vásárolta vissza külföldi kézből, mindvégig Pécsen tartotta a gyártást, folyamatosan bővítette a dolgozói létszámát, az utóbbi bő egy évben pedig félmilliárdos saját erőből és 250 milliós uniós támogatásból egy vadonatúj gyárat emelt nálunk – mondta Páva Zsolt polgármester a vállalat új üzemének avatásán.

rovitex9

Az új pécsi gyár azt is jelenti, hogy hatvan helyett már 80 főt foglalkoztat a cég hazánkban; emellett a pécsi központból irányítják a a Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban működő leányvállalatokat is, s az ott előállított termékeket Európa közel 30 országába exportálják.

A cégcsoport évi 3 milliárd forintos forgalmat bonyolít le mindenféle lakástextíliákból, termékeinek 65 százaléka külföldre megy, fő profilja a függönygyártás; az utóbbi években töretlenül fejlődött.

Romeisz Norbert tulajdonos-ügyvezető a zöldmezős létesítményben az első gép beindítása előtt azt mondta, a beruházással egy telephelyre összpontosította a termékfejlesztést, a termelést, a minőségellenőrzést és a logisztikát; az új üzemben jövő héten indulhat el a cég fő profiljának számító lakástextíliák teljes munkaidős gyártása.

A Rovitex az új üzem beindításával húsz fővel tudta növelni korábbi hatvanfős dolgozói létszámát hazánkban, míg jövőre hasonló mértékű bővítést helyezett kilátásba.

Pécs függönye à la Rovitex

Kitért arra, hogy a vállalat gyorsasága, az általa előállított áruk minősége és a precizitás megfelelő versenyelőnyt biztosíthat a távol-keleti olcsó munkaerőn alapuló termékekkel szemben, s terveik szerint egész Európát ellátják majd a Pécsen készülő függönyökkel, s más lakástextíliákkal.

Az új üzemben az első gépet Páva indította el, az első vég textília az ünnepélyes megnyitó tiszteletére Pécs nevét viseli, és mintája a város főterét, a Széchenyi teret és a dzsámit ábrázolja.

A Rovitex Hungária Kft. az elmúlt hónapok során is 45 helyi óvodát és iskolát támogatott lakástextíliákkal, s most egy internetes kezdeményezést is elindított: a pécsieket is bevonják a tervezésbe. A közönség által megválasztott „legpécsibb” függöny-elképzelést megvalósítják: nem csak az ötletgazda láthatja viszont tervét kivitelezve ablakain, de a cég felajánlja a városnak, hogy az egyik óvodát 1 millió Ft értékben ezzel a Pécsi függönnyel felfüggönyözi.

Az óvodát támogató program kiírása megtekinthető ITT!

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő