8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolút NőEzerrel blogolnak ezek a pécsi lányok!

Ezerrel blogolnak ezek a pécsi lányok!

Tutira nem gondolnád, hogy milyen sok pécsi lány ír sikeres blogot divatról, ételekről, gyerekekről. Most bemutatunk néhányat közülük. 

Finomságokkal a diabétesz ellen

A helyes táplálkozással, életmóddal foglalkozó Diabeathisnaturally by Miri megtalálható Facebookon és Instagramon is. Az oldal szerkesztője Miri 26 éves, vidám, csinos lány, aki 1-es típusú cukorbetegségben szenved. A pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban érettségizett, majd Budapestre járt egyetemre. Jelenleg különleges életmódot folytat. Nyáron Magyarországon, az év többi részében pedig külföldön – mindig más országban – él.

Oldalán azt írja, 2016-ban diagnosztizáltak nála diabéteszt, amit életmódváltással kezel. A lány az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén is ajánlja receptjeit, amiket egyébként saját maga kísérletez ki az interneten inspirációt gyűjtve. Az általa ajánlott diétánál az alacsony zsírtartalom, a teljes értékű, növényi alapú étrend a kulcs. Külföldön ez az étkezési mód már nagyon népszerű, Magyarországon azonban még nagyon gyerekcipőben járunk ezen a téren, mondta el a blogger.

Amikor 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, sokkolta a hír. Ettől függetlenül úgy fogta fel, hogy ennek oka van, valamiért így kellett történnie. Mióta rátalált a mostani életmódjára, fantasztikusan érzi magát. Tele van energiával, elérte a számára ideális testsúlyt, amiről mindig is álmodott. Az inzulinszükséglete pedig alacsonyabb, mint korábban. Hálás azért, hogy rátalált erre az életmódra, mert egészségesebbnek érzi magát, mint valaha – mondta el lapunknak.

Instagram-oldalát több mint 2000 ember követi. A receptekkel példát mutat azoknak, akiknek valamilyen betegsége vagy súlyfeleslege van és tenne ellene. A receptekre a visszajelzések nagyon pozitívak, mondta lapunknak Miri. Rengetegen kérték már, hogy tartson workshopokat, főzős esteket, de erre egyelőre nem vállalkozott.

Minden nap csinosan 

„Niki vagyok, pécsi, huszonéves, keresztény, friss feleség” – írja a lány bemutatkozójában. A PTE-n szerzett idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú oklevelet, valamint társadalmi tanulmányok szakon diplomát. Sajnos mostanában nem jut annyi ideje és energiája a blogra, amennyit szeretne, pedig rengeteg terve és ötlete van. Jelenleg ugyanis teológiát tanul, az egyetemen tevékenykedik és vezeti a saját vállalkozását. Ha épp nem ezekkel van elfoglalva, – a blogolás mellett – a marketing és a kommunikáció területén is képzi magát, valamint szívesen fest és fotóz. Az biztos, hogy soha nem unatkozik.

– A Nik’s Box blog olyan, mint egy doboz, ami a dolgaimmal van megtöltve: a személyes stílusom, fashion DIY-ok, frizurák kapnak helyet, időnként szépségápolással és személyesebb gondolatokkal fűszerezve – emelte ki a blogger. Kicsit eltérően más divatblogoktól a szettekben látható ruhái többsége turkálókból való. Azt szeretné megmutatni, hogy lehetünk stílusosak a márkanévtől vagy a pénztárcánktól függetlenül is. Sőt egy-egy ruha átalakításával olcsón egyedit alkothatunk.

A szíve csücske egy teljesen egyedi, nagyon pécsi projekt: a Pécs&Outfit sorozat keretében a szettjeit különböző pécsi nevezetességeknél fotózzák, így kreatív módon bemutatva Pécset. Annak ellenére, hogy nem ez a fő tevékenysége és lassú léptekkel halad, elmondása szerint töretlenül élvezi az egészet, örömmel blogol.

A család mindennél fontosabb 

Az alex and us egy tipikus családi oldal. Szerzője szerint nagyképűség lenne blognak hívni, mi viszont nagyon izgalmasnak találjuk. Egyrészt őszintén ír a szülésről, a kisgyermekes nyaralásról és az esküvőszervezésről. Másrészt pedig szuperül kinéző sütik és dekorációs elemek mellett jótékonysági akcióra is felhívja a közönség figyelmét.

Hozzátesszük, valószínűleg nem a honlap a legolvasottabb felület, ami a Pécsett született, jelenleg Budapesten élő Priger Inez nevéhez fűződik. A lány elképesztő, majdnem tizenötezres követőszámmal büszkélkedhet az Instagram-oldalán, aminek hála legtöbb megbízását is kapja. Ezen felbuzdulva készült el új honlapja is, amit IDE kattintva megcsodálhatunk. Egyébként nagyon sok mindennel foglalkozik. Egy cégnél dolgozik mint „kreatív igazgató”: ez azt jelenti, hogy minden az ő területe, ami arculattal kapcsolatos a logótervezéstől a kampányfotózások szervezéséig. Ezen kívül foglalkozik cégek közösségi média menedzsmentjével és fotózások szervezésével, helyszíni rendezéssel.

– Megszületett Alex és elkezdtem posztolni az aktuális állapotainkról, kellő öniróniával és szép fotókkal – mondta a büszke anyuka. Ez látszólag nagyon tetszett az embereknek, mert elég hirtelen kezdték el sokan követni az oldalt és nagyon sok üzenetet kapott arról, hogy a követők is a posztokban leírt élethelyzetben vannak. Leírták, hogy jó látni, hogy nem csak a „tökéletes” pillanatokat örökíti meg. Ettől függetlenül a lány nem gondolja túl ezt az egészet, nagyon örül neki, hogy ennyi ember tud vele azonosulni és ennyi embernek tetszik a stílusa, de nem érzi magát többnek vagy népszerűnek a követőktől.

Sokszor hallani negatív kritikát arról, hogy szülők – megkérdezésük nélkül – fotókat posztolnak a gyerekükről az internetre. Sokak szerint ez sérti a gyerekek személyiségi jogait. Priger Inez ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ő még nem kapott kedvezőtlen visszajelzést a követőitől emiatt. Nem hiszi, hogy jobb félmeztelen képeket posztolni, vagy azt mutatni, ki milyen luxuséletet él és hogyan edz a menő konditeremben, mint gyerekeket, akik cukik és az embereknek jobb kedve lesz tőlük, emelte ki.
– Mindenesetre úgy állok hozzá, hogy amint jelzi Alex, hogy nem szeretné, hogy fotózzam vagy kitegyek róla bármit, akkor ezt tiszteletben fogom tartani – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő