23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletEzért nem utalták át a béreket a PSN-nél a megszokott időpontban

Ezért nem utalták át a béreket a PSN-nél a megszokott időpontban

A munkaszerződések szerint minden hónap 10-éig kell utalni, de Vári Attila fideszes képviselő, az önkormányzati cég volt vezetője már 9-én megkongatta a vészharangot, ami felébresztette a vészmadarakat. 

Sajnos a PSN Zrt.-ben a mai napig nem kaptak fizetést az ott lévő dolgozók. Ez látható, hogy teljes bizonytalanságban van Pécs városának a sportja, és Pécs városának egészségre való nevelése” – ezt mondta szó szerint Vári Attila, a PSN Zrt. volt igazgatója, fideszes önkormányzati képviselő a Fidesz március 9-ei, hétfői sajtótájékoztatóján. Ezen egyébként a pécsi önkormányzat idei költségvetéséről és a városvezetésről mondtak éles kritikát helyi kormánypárti politikusok.

Megkerestük Máté Jánost, a PSN Zrt. igazgatóját, hogy megkérdezzük, igaz-e Vári állítása, és ha igen, mi áll annak hátterében.

Az önkormányzati cég igazgatója elmondta, Vári hétfői kijelentése olyan, mint amikor valaki a futballmeccs előtt, bemelegítéskor próbál gólt lőni. A PSN-nél az elmúlt években az volt a szokás, hogy bár a munkaszerződések szerint minden hónap 10-éig kell bért fizetni, 5-éig általában átutalták a pénzüket, amit 6-án, 7-én meg is kaptak. Ám ez korántsem volt automatikus, a korábbi időszakban is előfordultak hasonló esetek. Most, március elején az okozott fennakadást a bérszámfejtésben, hogy a cég ezért felelős egyik középvezetője váratlanul tartós táppénzre ment. Máté János elmondta: a dolgozókat tájékoztatta a történtekről és a szerződéseknek megfelelően 10-én elutalták a pénzeket.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő