Hirdetés

A táncoslábú, mozgásra vágyó pécsiek egyik kedvenc őszi programját ötödik alkalommal rendezik meg. Már csak pár nap van hátra, szombaton irány a Nagy Táncválasztó!

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében megvalósuló egész napos ingyenes rendezvényen remek programok várják a pécsieket minden korosztályban – gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior –, akik ingyenes táncórákon, kerekasztal-beszélgetéseken, workshopokon és előadásokon is részt vehetnek.

Pécsen csatlakozhatunk klasszikusbalett-órákhoz, kipróbálhatjuk a modern táncot, a flamencót, a hip-hopot, a cheerleadinget, rock and rollt, a fashion street dance-t, a picik pedig kreatív táncórán mozgathatják meg magukat – a lényeg, hogy mindenki válasszon és táncoljon.

A Nagy Táncválasztó pécsi tanárai:

  • Klasszikus balett: Kovács Zsuzsanna, Lovas Pál (Liszt-díjas Kiváló és Érdemes művész)
  • Hip-hop: Horváth Tamás „Totya”
  • Modern tánc: Nagy Írisz (Harangozó-díjas művész)
  • Flamenco: Nagy Eszter
  • Kreatív gyerektánc: Kárnyáczki Szécsi Teodóra
  • Cheerleading: Perjés Bea
  • Akrobatikus rock ‘n’ roll, Fashion Street Dance: Papp Viktor
  • Felnőtt kezdő balett: Markó Éva

A táncórák előtt, reggel 9 órától a PTE Táncegyüttes, a Fordan Tánccentrum, a T Dance hip-hop tánc & sport egyesület, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum, valamint a Pitypang Tánciskola egy izgalmas bemutatkozó előadással örvendezteti meg az egybegyűlteket. Majd délután egy órától a napokban 80. születésnapját ünneplő, Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes Művésszel, Pécs díszpolgárával, Uhrik Teodórával hallgathatunk meg egy beszélgetést, melynek helyszíne szintén a Takács Jenő Hangversenyterem lesz (Pécsi Művészeti Gimnázium).

Regisztrálni ITT lehet a programra.

„Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!”

De a tánc nem ér véget Pécsen ekkor, a rá következő héten rendezik a táncünnepet, vagyis a XVII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót, itt írtunk róla:

https://www.pecsma.hu/abszolut-ferfi/a-tanctalalkozon-debutal-a-pecsi-balett-nagyszinpadi-produkcioja-a-faust/

Hirdetés