26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsFantasztikus volt a hajrá: kétmillióval toldották meg az adományozók a Swimathon kampányt

Fantasztikus volt a hajrá: kétmillióval toldották meg az adományozók a Swimathon kampányt

Ezzel lezárult a Swimathon Pécs 2023 követes adománygyűjtő kampány.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett adománygyűjtő program kampányidőszaka október 14-én zárult egy jó hangulatú eseménnyel, örömcsobbanással a Hullámfürdőben. Ám az adományozási felület még október 22-ig nyitva volt, addig várták a támogatásokat nemes céljaik eléréséhez a részt vevő alapítványok.

Az utolsó két hétben óriási hajrá kezdődött, melynek meg is lett az eredménye: közel kétmillió forinttal toldották meg a lelkes adományozók a támogatott projektek költségvetését – közölte a friss adatokat közösségi oldalán a szervező, Pécsi Közösségi Alapítvány.

Végül összesen 14.160.972 forinttal zárult az idei Swimathon.

A frissített adatok szerint

  • A pécsi Lakni Kell csapata 538.500 forinttal vághat bele jövőre missziójába, hogy a társadalmi felelősségvállalás jelentőségét tudatosítsa, és aktívan tehessen érte.
  • A KÖSZI Egyesület a kamaszoknak szóló önismereti táborát 368.500 forintért támogatott helyek meghirdetésével minél szélesebb kör számára teheti hozzáférhetővé.
  • A pécsi Játszó-tér 432.998 forintból életre keltheti az általános iskolásoknak szóló irodalmi kalandjátékát.
  • A Napfogyatkozás Egyesület – Gyászfeldolgozó csoportok Hullámhegyek-hullámvölgyek pécsi projektje 2.380.833 forinttal indíthatja a gyermekek gyászfeldolgozásáért szóló programját, vándorkiállítás, kísérőesemények és gyermekműhelyek szervezését.
  • A Pitypang Tánciskola 617.516 forint támogatással azon fog munkálkodni, hogy minél több felnőtt átélhesse a baletton keresztül a közösség, a „nekem is sikerül”, a „megéri dolgoznom”, a „szabad álmodni” és a „szeretve vagyok” élményét a Balett alapú tánctréningen keresztül.
  • A Pécsi Közösségi Alapítvány pedig 1.194.500 forintból újult erővel vághat bele a jövő évi adománygyűjtő programok megszervezésébe.

További részletek, és az induló nem pécsi alapítványok eredményei a posztra kattintva olvashatók.

Fotó: Kovács Zoltán

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő