11 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapAbszolút PécsFelejthetetlen emlék, óriási élmény volt a résztvevőknek az I. Leőwey Világtalálkozó

Felejthetetlen emlék, óriási élmény volt a résztvevőknek az I. Leőwey Világtalálkozó

Szeptember 23-án rendezték meg az első Leőwey Világtalálkozót a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban. Mint megtudtuk, végül körülbelül 850 volt diák regisztrált, személyesen és online is rengetegen vettek részt az eseményen.

Zalay Szabolcsot, az intézmény igazgatóját néhány nappal a rendezvény után kérdeztük arról, hogy értékeli az első ilyen jellegű találkozót. Mint mondta, nagyon pozitív visszajelzések érkeztek, például megható sorokat tett közzé a volt diákként és előadóművészként is résztvevő Vermes Tímea színész-operaénekes, aki közösségi oldalán többek között azt írta: az a nap felejthetetlen emlék marad számára, mert sírt a meghatódottságtól korábbi osztályfőnökét látva, örült az ismerős arcoknak, mindemellett újra ott léphetett színpadra, ahol először énekelt közönség előtt.

– Szerintem olyan 600 fő vett részt személyesen, emellett több ezren követték online is a megnyitót és az általunk közvetített életút-beszélgetéseket is rengetegen nézték. Azt tudom mondani, hogy várakozáson felüli volt az a felfokozott hangulat, ami szeptember 23-át jellemezte. A találkozások, a nosztalgiaórák is óriási élményt nyújtottak sok ember számára. Volt olyan népszerű tanóra, amin kis túlzással a csilláron is lógtak. Úgy látom, átment ennek a rendhagyó kezdeményezésnek az üzenete, nem pusztán az emlékezés a szervezők célja, hanem annak a jövőbeli hálózatnak a kiépítése is, amely reményeim szerint összefügg egy újfajta tanítási kultúrával. Ez alatt azt értem, hogy mostani tanítványaink életéhez sokat hozzá tudnak tenni az egykori diákok tapasztalatai, tudásuk, sikereik abban az esetben, ha sikerül őket összekötnünk. Most kifejezetten a volt leőweytákat hívtuk meg, de a következő lépés már akár az lehet, hogy az aktuális iskolásokkal kapcsolatba kerüljenek. Most az utómunka zajlik, de máris tervezzük a jövőt, hagyománnyá tennénk a világtalálkozókat. Nagyon hálás vagyok a főszervezőnek, Csikós Gergelynek – foglalta össze Zalay Szabolcs lapunknak.

Néhány fotó a rendezvényről:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő